48 de milioane de dolari Ferrari devine cea mai scumpă mașină vândută vreodată la licitație

Anonim

Deci, cum arată salariul dvs. anual? Dacă este ceva mai mic de 48 de milioane de dolari, atunci ne pare rău să spunem că nu poți cumpăra acest unicorn cunoscut sub numele de Ferrari 250 GTO din 1962.

Vehiculul legendar a intrat sub ciocanul de la Pebble Beach, în weekend, prin intermediul lui RM Sotheby's din Monterey și a reușit în mod convenabil să obțină titlul pentru cea mai scumpă mașină vândută vreodată la o licitație.

Pentru cei neinițiați, întrebarea este. De ce?

Masina in sine este doar 1 sau 36 de modele GTO construit vreodata, dar adaugand acelei greutati este faptul ca aceasta este una din cele 4 GTO-uri care a vazut o actualizare de catre Scaglietti - compania coreeana de design si construire a automobilelor din Italia anii 1950.

Dincolo de aceasta, masina a vazut un pedigree castigator in toata cariera sa plina de farmec. Edoardo Lualdi-Gabardi a condus-o la victorie în campionatul italian din 1962 GT. Acest lucru a urmat cu o serie de victorii care au inclus peste 15 clasă și victorii generale în perioada 1962-1965.

Sub pielea masinii se afla un motor V12 de 3.0 litri scazut in sasiu, o formula care a pavat drumul pentru viitorul constructorului italian de automobile. Corpul a fost, de asemenea, proiectat de Pininfarina care prezintă un vehicul mai larg și mai scurt, complet cu parbriz rabatat și aerodinamică îmbunătățită.

În timp ce cumpărătorul norocos nu a fost dezvăluit, vânzătorul mașinii a fost Greg Whitten, angajat al Microsoft din primele zile, care a lovit-o în timpul boom-ului dot com.

Puteți afla mai multe despre șasiul 3413 din videoclipul promoțional de mai jos.

Articole Interesante

Este timpul ca fiecare om să învețe diferența dintre formală și semi-formală

Brand-urile de costume care domină jocul Sartorial de astăzi

Ryan Reynolds dovedeste de ce este regele stratului

Moda scandaloasă a lui Jared Leto continuă să deranjeze omenirea