Ghid de incepatori pentru stiluri de parfumuri pentru barbati

Anonim

Primul pas pentru a-ți alege mirosul de semnătură este să știi ce naiba e în el în primul rând. Mingea de colonie se încadrează într-o mână de categorii care descriu ingredientele și mirosurile rezultate pe care le creează.

După ce înțelegeți categoriile, vă puteți da seama dacă preferați să simțiți o pădure, o floare, un citrus sau o șa uzată. Asigurați-vă că vă influențați personalitatea și stilul în decizie (pentru că da, ele contează), precum și timpul anului și ocazia.

Acest lucru ar putea părea ca o mulțime de probleme pentru a merge la doar pentru a miros frumos, dar au încredere în noi - merită fiecare secundă de efort. Mai jos este o defalcare a tipurilor de bază pentru barbati pe care trebuie să le cunoașteți și notele cheie care intră în fiecare dintre ele.

Stiluri cheie ale bărbaților din Köln

aromat

Strict vorbind, "aromatic" se referă la arome care sunt bogate în benzen, un compus găsit în materie organică. În termeni de laic, aromele aromatice au un miros rustic, cu o anumită prospețime, adesea provenind din note din plante, și sunt mai des concepute pentru bărbați. Dacă puteți găti cu ea, este probabil o notă aromatică. Gândiți-vă la rozmarin, cimbru, menta, tarhon, marjoram, fenicul, busuioc, salvie, chimen anason și alte plante cu un miros de ierburi-picant.

Chypre

Termenul chypre este francez pentru Cipru și se întoarce la François Coty, care a creat un parfum cu același nume, din 1917, din materiale care se găsesc în țările mediteraneene. Structura de baza a parfumului chirp este o armonie intre 3 ingrediente cheie: bergamot, stejar si labdanum (adesea cu un amestec de patchouli). Împreună fac un miros călduros, lemnos, care contrastează cu un vârf de citrice proaspăt și cu un indiciu de amărăciune.

Citrus

Citricele citrice sunt create din fructe hesperidice, numite după nimfele Hesperides din mitologia greacă. Verbena, lemongrass, pomelo și yuzu se încadrează în această categorie, la fel ca toate citricele tipice pe care probabil vă gândiți: lamaie, portocale, grapefruit, mandarine etc. Bergamotul este, de asemenea, un ingredient obișnuit. Greutatea moleculară scăzută înseamnă că uleiurile de citrice funcționează remarcabil de bine ca notele de vârf, dând lift și strălucire aproape oricăror amestecuri.

Floral

Cel mai mare grup de parfumuri este și cel mai explicit. Aromele florale adaugă o notă romantică unei compoziții, ameliorând o parte din greutatea ingredientelor mai tenace. Multe flori - cum ar fi trandafirul, iasomia, tuberoza, lavanda, osmanthus, imortelle, ylang ylang și galbenele - sunt ușor de folosit în starea lor naturală. Altele trebuie reconstituite într-un laborator, incluzând frezii, bujor, crin din vale, heliotrop, violet, jonquil, narcis și zambile.

Piele

Toate mirosurile de piele, fie ele florale, tartă, catifelate sau fumoase, intră în acest grup. Din punct de vedere istoric, pielea este una dintre cele mai vechi note folosite în parfumerie. Articolele din piele au fost parfumate cu uleiuri, mosc, ambră și cibet, pentru a masca mirosul greu al pielii animalelor. Astăzi, această notă animalistică puternică provine din ambele surse naturale (inclusiv ulei de mesteacăn, ienupăr și cade, styrax, cassie, castoreum, mirt și cistus labdanum) și laboratorul (chinoline, safralină, aldehidă și nuanțe de piele sintetizată).

oriental

Parfumurile din familia orientală sunt calde și senzuale. Ambra este o notă dominantă, la fel ca alte substanțe toxice precum mosc și vanilie, rășini exotice, lemn, flori și mirodenii. Parfumurile orientale au deseori note distinctive de orhidee, bergamot și mandarine, care adaugă o înfrânare fructo-florală la mirosurile orientale, altfel picante și sexy. Mâncărurile vor fi deosebit de îndrăgite de subcategoria "gourmand", încorporează sugestii de caramel, ciocolată neagră amară și cafea aromată.

Asociat: 5 parfumuri esentiale orientale pentru barbati
Asociat: 5 parfumuri esentiale picante pentru barbati

lemnos


Aromele din lemn sunt - fără surpriză aici - dominate de mirosurile de lemn. De la lemn de santal senzual la cedru excentric la acorduri musculare, notele din lemn adaugă adâncime și rămânând la alte mirosuri. Această categorie variată și versatilă include oakmoss, chihlimbar, lemn de trandafir, guiac, oud, vetiver (deși este tehnic o iarbă) și patchouli (deși este tehnic o frunză). Există puține parfumuri care nu se laudă cu cel puțin o notă de lemn în machiajul lor.

Articole Interesante

Nina Agdal & Hailey Clauson pentru costume de baie pentru plajă

Cel mai bun barbati imbracati de saptamana Feat. Zachary Quinto, Orlando Bloom și Edgar Ramirez

Tried & Tested, Acestea sunt cele mai bune barbati, parfumuri si parfumuri

Land Rover Release Defender Serbarea serbării