Fiind trist este de fapt bun pentru tine, Psihologii acum socotiți

Anonim

Chiar când am crezut că era ceva în neregulă cu mine, așezându-mă pe marginea patului meu și privindu-mă fără griji în întunericul dormitorului meu, 20 de minute pe zi; se pare că sunt bine!

Așa e, doamnelor și domnilor, acum puteți plânge cu bucurie, deoarece tristețea este oficial cheia fericirii. Da, ai citit asta. Sursa mântuirii noastre improbabile? Romanii poeți și oamenii de știință germani. În plus, un dollop sănătos al lui Brock Bastian, un psiholog australian și autor al cărții 2018, The Other Side of Happiness: Îmbătrânirea unei abordări mai neobosite a trăirii .

Înainte de a intra în date, să respingem câteva mituri. Mai întâi de toate, în calitate de contra intuitiv așa cum pare, este logic că tristul este o componentă cheie a unei vieți fericite. Gândiți-vă: aspectele cele mai zdrobitoare ale depresiei sunt apatie și letargie. Dar când sunteți trist, nu sunteți indiferenți față de ceva: sunteți supărat sau supărat. Pentru că îți pasă. Și acesta este un semn bun al unei persoane sănătoase din punct de vedere mental, deoarece există multe lucruri în viață care ar trebui să te facă trist. Atunci când nu mai dai un rahat că ceva e în neregulă.

ceea ce numiți o tulburare nervoasă pe care o numesc oops, a văzut accidental lucrurile așa cum sunt

- atât de trist astăzi (@sosadtoday) 25 iunie 2018


Deci, ar putea învăța să îmbrățișeze "a fi trist", vindecă rata în creștere a depresiei din lume? Potrivit lui Brock Bastian, stigmatizarea emoțiilor negative este de fapt una dintre cauzele depresiei. Dacă oamenii ar fi putut să-și vadă momentele de melancolie ca inevitabila parte a momentelor de bucurie - și să recunoască această interacțiune ca o parte esențială a unei vieți bine trăite a ratei de depresie (la cei fără dezechilibre chimice la joc) ar trebui scădea.

Așa se întâmpla Keats în "Oda pe melancolie". Romanticii au crezut că momentele de extaz trecătoare pe care le trăim cu toții în jocurile noastre / în șapte tequila, într-un club de noapte, "Dwell (s) cu frumusețea frumuseții care trebuie să moară. "Pentru că" Fancy nu poate înșela atât de bine cum este bine să o facă ". Cu alte cuvinte: toți ne place să credem că este posibil - chiar și obligatoriu - că dacă facem" alegeri de viață "bune, fericire.

Psihologii clinici sunt de acord că acest lucru este fals. Într-adevăr, cheia maximizării fericirii tale este acceptarea faptului că, indiferent cât de "bună ești la viață", nu vei fi fericită 24/7 și acel sentiment trist nu înseamnă (în mod necesar) că nu reușești la viață . Înseamnă doar că ești uman.

discuțiile mici necesită 100% mai multă energie decât realizarea

- atât de trist astăzi (@sosadtoday) 15 august 2018


Oamenii sunt mai puțin predispuși la depresie clinică în societățile care înțeleg acest lucru. După cum a raportat Quartz, "În China și Japonia, ambele emoții negative și pozitive sunt considerate o parte esențială a vieții. Tristețea nu este o piedică pentru a trăi emoții pozitive și, spre deosebire de societatea occidentală, nu există o presiune constantă pentru a fi bucuroasă ".

O persoana care traieste intr-o tara occidentala este de patru pana la de 10 ori mai multe sanse de a experimenta depresie clinica sau anxietate intr-o viata decat un individ care traiesc intr-o cultura de Est.

Modul în care această așteptare a societății de a căuta fericirea afectează oamenii a fost testată anul trecut de către psihologul Brock Bastian. El a împărțit 116 studenți în trei grupuri pentru a efectua o sarcină anagram imposibilă. Primului grup i sa spus să aștepte eșecul. Al doilea grup nu a fost și a încheiat testul într-o "cameră fericită" cu postere motivaționale și note vesele de Post-it. Celui de-al treilea grup i sa dat o cameră neutră.

"În chiar templul lui Delight, / Veil'd Melancholy are altarul ei sovran" (Keats, Ode on Melancholy)

După cum a raportat Quartz, "După terminarea sarcinii, toți participanții au luat un test de îngrijorare care a măsurat răspunsurile lor la lipsa sarcinii anagramei și a completat un chestionar destinat să evalueze dacă așteptările societății de a fi fericite au afectat modul în care au procesat emoțiile negative. De asemenea, aceștia au luat un test despre starea lor emoțională la acel moment. "

După aceasta, Bastian a descoperit că elevii din "camera fericită" îngrijorau mult mai mult de eșecul lor decât cei din celelalte două camere. "Ideea este că atunci când oamenii se regăsesc într-un context în care fericirea este foarte apreciată, ea creează un sentiment de presiune pe care ar trebui să o simtă în acest fel", a declarat Bastian pentru Quartz . Atunci când aceștia se confruntă cu eșec, ei "rumnează de ce nu simt cum gândesc ei că ar trebui să se simtă", înrăutățindu-și încă starea de spirit.

Un alt beneficiu al îmbrățișării tristeții este faptul că vremurile dureroase ne instilează cu atribute care ne fac mai fericiți pe termen lung. În timpul adversității, ne conectează cel mai îndeaproape cu oamenii și, de asemenea, unde ne construim rezistența, a spus Bastian Quartz .

viața eo târfă și apoi crezi că poate o să fie bine pentru o secundă și apoi este o târfă din nou

- atât de trist astăzi (@sosadtoday) 8 august 2018


În același timp, el a avertizat oamenii să nu ia constatările sale literalmente. "Ideea nu este că ar trebui să încercăm să fim mai trist în viață. Este că atunci când încercăm să evităm tristețea, o vedem ca pe o problemă și ne străduim pentru fericirea nesfârșită, de fapt nu suntem foarte fericiți și, prin urmare, nu se pot bucura de beneficiile adevăratei fericiri. "Practic: este mai bine să încerci" bine ajustat "decât fericit.

Articole Interesante

Iată dovezile că Joel Edgerton deține jocul de covoare roșii

10 modele scandinave uimitoare pe care trebuie să le cunoașteți

Negru Tie Dress Code - seara se poartă ca James Bond

Cel mai bun barbati imbracati de saptamana Feat. Ryan Gosling, John Legend și Ewan McGregor