Obiceiuri obișnuite care îți taie pielea în secret

Anonim

În acest moment puteți recita elementele de bază ale bunei îngrijiri a pielii.

Mânca sănătos. Stai hidratat. Alege produsele potrivite pentru tipul și preocupările tale. Nu scoateți sau nu luați acnee. Limitați timpul la soare și la patul de bronzare. Nu schimbați - sau săriți - SPF.

Dar, chiar dacă tu cauți toate astea, s-ar putea să mai faceți rău pe acest strat exterior important. Feriți-vă de sărbătorile de înghețată din noaptea târzie și alte părți aparent inofensive ale rutinei dvs. zilnice, care vă deranjează tăcut epiderma.

Evitați aceste obiceiuri proaste de îngrijire a pielii pentru a vă menține mănușa maiestuoasă.

Trecerea pe dușul post-antrenament

Squeezing într-o sesiune de sudoare este destul de greu. Stoarcerea într-un duș după aceea s-ar putea simți absolut de neconceput. Dar ignorarea ablutions dumneavoastră post-antrenament vă poate ateriza într-o situație lipicioasă, să nu mai vorbim mirositoare.

Toate transpirațiile care îți acoperă pielea pot duce la acnee, erupții cutanate, pori înfundate, mirosuri nesănătoase, acumularea de bacterii și alte iritații icky. Este întotdeauna mai bine să se clătească imediat după exerciții, astfel încât bacteriile să petreacă cât mai puțin timp pe pielea ta posibilă, dar atunci când un duș nu este absolut în cărți, cel mai bun lucru este să schimbați hainele de la sala de sport cât mai repede părțile acneice cu o ștergere de curățare.

Se curăță prea mult

Vă curățați fața, nu lustruiți o mașină. Toată pielea dvs. trebuie tratată cu grijă, dar pielea de pe față este deosebit de sensibilă. Întotdeauna spălați și exfoliați cu o mână blândă. Aspiratul dur poate provoca roșeață, pată și capilare dilatate permanent, precum și încurajarea formării ridurilor. Fiți deosebit de blând sub ochi, unde pielea este mai subțire și mai delicată.

Scufundarea în stres

Stresul și anxietatea ridică nivelul cortizolului - apetit "hormonul de stres" - în corpul vostru. Cresterea cortizolului imbunatateste sistemul imunitar si arunca restul hormonilor de pe urma, provocand aparitia unor probleme cum ar fi acnee, rozacee, eruptii cutanate, eczeme, psoriazis si urticarie. Expresiile faciale pe care le faceti sub presiune, cum ar fi pursarea buzelor sau brazdarea sprancenelor, pot duce, de asemenea, la riduri mai adanci in acele zone in timp.

Uitarea ochelarilor (ambele tipuri)

Vorbind de mișcări facială și de linii fine. Indiferent dacă o faceți pentru că viziunea dvs. este împușcată și refuzați să obțineți lentile corective sau pentru că este mijlocul verii și ați uitat sunniții, scindarea pe care o faceți va duce, cu siguranță, la crep, subtire, în timp ce îmbătrâniți. Trageți întotdeauna ochelari de soare și nu treceți la verificări regulate cu optometristul.

Frecvent frecarea ochii sau dormit cu fata ta zdrobit într-o pernă sunt, de asemenea, nu-nos, dacă doriți să zdrobească undereye creasing cât mai mult timp posibil.

Noțiuni de bază de somn inadecvate

Cântăm laudele de somn destul de mult aici, și pentru un motiv bun. Insuficienta doza de vraja shuteye pentru o varietate de elemente fizice si mentale, inclusiv pielea ta. Când în mod regulat capturați mai puține Zs decât corpul dumneavoastră are nevoie, pielea devine mai duller și linii fine devin mai proeminente. Pielea mai tânără poate să se întoarcă din nou ocazional noaptea târzie, dar recuperarea devine mai dificilă, cu cât veŃi primi mai mult (întrebaŃi doar maçinările dvs.).

Dacă vă aflați în fața unei nopți fără somn, nu începeți să vă reîntâlniți Breaking Bad sau să urmăriți un ex de pe Instagram. Lumina strălucitoare emisă de ecrane digitale suprimă melatonina, un hormon care induce somnul și reglează ritmul circadian al organismului. Scăderea nivelului de melatonină împiedică transformarea celulelor pielii la fel de eficient, ducând la mai multe riduri și pătate în timp.

Being Chatty Charles pe mobil

Un alt motiv pentru a considera un dispozitiv de detoxifiere: în mod constant odihnă-ți fața împotriva unui telefon, fie că este vorba de mobil sau de școală veche, poate provoca erupții. Telefoanele sunt motive serioase de reproducere a bacteriilor, care pot semăna semințele de acnee pe părțile laterale ale feței și de-a lungul maxilarului. Chiar dacă o ștergeți religios, simpla apăsare a pielii pe ecran poate crea frecare, ocluzie și căldură crescută, toate acestea putând provoca germeni de pete.

În mod obișnuit, supraîncălzirea

De la dușuri la temperaturi scăzute până la termostate tropicale, căldura acută are un număr pe piele. Cu cât apa este mai caldă, cu atât este mult mai probabil să vă dezbrăcați pielea de uleiurile naturale esențiale, provocând neplăcere și uscăciune. Cranking-ul de căldură în timpul iernii poate lăsa, de asemenea, pielea ta parched, așa încărcați pe pături și nu uitați de umidificator.

Neglijarea pentru hidratarea pielii grase

Ignorați pe cei care nu văd că aveți nevoie de un hidratant dacă aveți piele grasă. Toate tipurile de piele pot beneficia de o hidratare suplimentară, chiar și uleioasă și predispusă la acnee. Cheia este alegerea unui hidratant potrivit pentru tipul tău de piele slick. Alegeți un produs pe bază de apă, nu pe bază de ulei, și care este ușor pentru o absorbție rapidă. Formula potrivita va asigura hidratarea de lunga durata, reducand in acelasi timp stralucirea excesiva pentru a lasa un finisaj mat, proaspat. Dacă acneea este o problemă, căutați cuvântul "noncomedogenic" pe ambalaj, ceea ce înseamnă că produsul nu vă va înfunda porii.

A dormi în foi contaminate

Este obișnuit să duci dimineața pentru a începe ziua curățată, dar dușul noaptea ar putea fi cel mai bun pariu pe piele. Atunci când loviți sacul fără clătire, corpul dvs. scutură praful, uleiul, poluarea, praful, celulele moarte ale pielii și alte impurități direct pe foi. Apoi, marinați în ele de ore întregi și treziți-vă cu tot ce ați rămas în pielea ta. Luați în considerare schimbarea programului dvs. de duș și, cel puțin, mențineți o rutină de spălare regulată.

overindulgence


Pentru a spune pur și simplu, aproape orice vă iubesc overdoing este dăunător pentru a exagera. Alcoolul, tutunul, zahărul, sarea, cofeina. Toate aceste indulgențe răutăcioase deshidratează și inflamează pielea sau sparg proteinele esențiale, cum ar fi colagenul și elastina, care cauzează oboseală și riduri pe măsură ce îmbătrâniți. Chiar și curățarea și exfolierea sunt veste proastă dacă plecați peste bord. Nu spunem că ar trebui să deveniți călugăr, dar ar trebui să vă faceți timp să vă gândiți la ce priorități aveți.

Articole Interesante

Nina Agdal & Hailey Clauson pentru costume de baie pentru plajă

Cel mai bun barbati imbracati de saptamana Feat. Zachary Quinto, Orlando Bloom și Edgar Ramirez

Tried & Tested, Acestea sunt cele mai bune barbati, parfumuri si parfumuri

Land Rover Release Defender Serbarea serbării