Obiceiuri obișnuite care ar putea provoca daune ireversibile părului tău

Anonim

Jared Leto. David Beckham. Zayn Malik. Harry Styles. Brad Pitt. Patrick Dempsey. Zac Efron. Simon Baker. Conan O'Brien. Steve de la Stranger Things.

Aceștia și alți zei ai părului de celebritate ne-au oferit invidie majoră de-a lungul anilor. Indiferent dacă sunt genuri bune sau stilisti superstari în spatele lor, dorim să ne urmărim pe urmele impecabil îngrijite.

Deci, curățăm, condiționăm, suflă uscată, perie, pieptene, tundră, vopsea, înălbitor, stil și ne rugăm pentru încuietori perfecte ale eroilor noștri de păr. În acest proces facem mai mult rău decât bine.

Obiceiurile de îngrijire vă pot pune părul în ringer, provocând probleme variind de la capetele despicate până la scalp uscat până la frizz incontrolabil. Poate chiar să accelerăm semnele naturale ale îmbătrânirii. Dacă rutina dvs. obișnuită include oricare dintre aceste 10 lucruri, lipsa dvs. de cinste poate provoca daune părului care ar putea deveni permanente fără intervenție.

spalarea excesiva

În timp ce părul curat este un plus în cartea cuiva, spălarea prea adesea scalp scalp de uleiuri naturale care îl protejează și să vă păstrați păr strălucitor și sănătos. Parul umed este, de asemenea, mai predispus la spargere și, dacă îl vopsiți, șampoanele frecvente vă vor estompa rapid. Experții recomandă spălarea părului la fiecare două până la trei zile, mai degrabă decât zilnic. Investiți în șampon uscat pentru a prelungi timpul dintre spălări și dacă efectuați în mod regulat tipul de sudoare care necesită o clătire, încercați să renunțați la șampon în câteva zile în favoarea H20 simplu, un scrub bun la nivelul scalpului și o mică linie de balsam numai la capete.

Dușuri foarte calde

James Bond este un fan al dușurilor reci și ar trebui să fii prea. Există dovezi științifice că oprirea căldurii duce la o serie de beneficii fizice și mentale, inclusiv stresul redus, starea de spirit îmbunătățită și creșterea energiei. De asemenea, pe această listă există piele și păr mai sănătoase - deoarece apa caldă este în mod special predispusă la striparea uleiurilor naturale ale corpului, poate provoca matreata și încurajează scalpul să supraproduce ulei pentru a compensa. Greaseball nu este cel mai bun aspect al celuilalt.

Nu obține Nutrienți necesari

Ceea ce puneți în corpul dvs. are un efect enorm asupra a ceea ce corpul dumneavoastră este capabil să scoată. Lăsați-l de vitamine și substanțe nutritive esențiale și este imposibil să simțiți, să funcționați sau să arătați cel mai bine. Parul tau este facut dintr-o proteina numita keratina, asa ca asigura-te ca proteinele suficiente fac parte din dieta ta. Omega-3, fier, zinc, biotină și multă apă sunt, de asemenea, vitale pentru sănătatea părului. Nucile, peștele, legumele, fructele și verdele ar trebui să se rotească regulat în bucătărie.

Stylingul umed

Când sunteți prinși în dimineața de dimineață, este tentant să ieșiți din duș, să alergați un pieptene și un produs prin părul dvs. și să vă lăsați ușa la viteze record. Rezista tentatiei. Parul umed este mai slab decât părul uscat, astfel încât, atunci când atacați firele de soping cu o perie sau un pieptene, riscați să le rupeți sau să le rupeți cu totul. Dacă trebuie să vă distanŃaŃi, utilizaŃi un pieptene cu latura mare și lucraŃi de la capete la rădăcinile dvs. pentru a reduce la minimum pagubele.

Fumat

Efectele negative ale fumatului depășesc cu mult plamanii. Fumatul permite ca radicalii liberi să se acumuleze în organism și să deterioreze celulele, inclusiv foliculii care produc părul. De asemenea, aprindeți lumina vaselor de sânge, restricționând fluxul de oxigen către scalp și părându-vă părul de hrană de care are nevoie. Studiile au legat chiar fumatul la subțierea prematură și îngrașarea. Aruncați tutunul cu excepția cazului în care vă place să aveți pene plictisitoare și fragile, care sunt predispuse la rupere și miros ca o scrumieră veșnică.

Suprasarcină produs

Mai puțin este mai mult atunci când vine vorba de coama ta. Nu este nevoie să utilizați o cantitate excesivă de șampon sau balsam și nici să nu faceți un strat de produs pe produs când ieșiți din duș. Folosind prea multe dintr-o singură dată vă cântărește părul, împiedică umezeala să ajungă la arborele de păr, și transformă scalpul într-o mizerie grasă și murdară. La cel mult, alegeți un produs de styling și un produs de finisare. Folosiți-le cu meticulozitate și aplicați numai de la arborele mijlociu până la capete.

Viciu uscat de prosoape

Există modalități mai bune de a vă scoate stresul decât de a vă trata capul ca burta lui Buddha. Tot ceea ce se freacă în timp ce prosopul uscat se poate simți ca o modalitate eficientă de a absorbi umezile, dar în acest proces dăruiești cuticula și provoacă frizz. Uscarea pe aer sau blotarea blândă cu un prosop este mai sănătoasă pentru părul tău. Unii experți recomandă chiar și blotting cu prosoape de hârtie pentru blândețe maximă.

Rețete rare

Singura cale reală de a îndepărta părul deteriorat este tăierea secțiunii în cauză. Vizitarea frizerului dvs. pentru pariurile obișnuite păstrează capetele împărțite la capăt și împiedică eventualele deteriorări ale răspândirii firelor dvs. Chiar dacă vă creșteți părul, lăsați-l să fie lăsat în jur de o dată la șase săptămâni (doar spuneți stilistului dvs. că doriți doar minimul gol eliminat).

Expunerea la pericolele pentru mediu

Ca și pielea, părul are nevoie de protecție împotriva soarelui pentru a menține o stare de sănătate optimă. Expunerea în permanență poate deteriora sau usca, astfel încât purtați o pălărie sau căutați produse cu protecție UV dacă știți că veți petrece timpul în aer liber. De asemenea, clorul poate provoca un dezastru asupra încuietorilor dvs., așa că încercați să limitați timpul la piscină și atunci când mergeți înotați, du-te mai întâi și lăsați părul umed (sau aplicați un balsam) pentru a preveni absorbția substanțelor chimice.

Man Băutură de dependență

Eroarea cea mai controversată din epoca modernă poate provoca balding prematur. Un bun bun - sau o coadă de cal, sau orice alt stil strâns - ar putea declanșa "alopecia de tracțiune", o pierdere treptată a părului cauzată de o forță de tragere continuă pe firul părului. Legăturile de păr pot, de asemenea, să irită firele de păr și să provoace ruperea. O privire ușoară, fără efort, este cea mai sigură dacă doriți să rămână blocările.

Articole Interesante

Nina Agdal & Hailey Clauson pentru costume de baie pentru plajă

Cel mai bun barbati imbracati de saptamana Feat. Zachary Quinto, Orlando Bloom și Edgar Ramirez

Tried & Tested, Acestea sunt cele mai bune barbati, parfumuri si parfumuri

Land Rover Release Defender Serbarea serbării