Diferența dintre un ceas de 500 $ și $ 5000, explicat de un expert

Anonim

Există două tipuri de oameni în această lume: cei care cred că este dreptul lor dat de Dumnezeu de a deține un ceas de lux, iar cei care cred că singura modalitate de a spune timpul este cu un iPhone.

Ați auzit raționamentul: "De ce aș plăti pentru ceva ce telefonul meu poate face gratuit?"

Un punct justificat în societatea de astăzi, cu toate acestea, am vrut totuși să ne mișcăm puțin mai mult pentru a educa cititorii cu privire la ce se întâmplă într-un ceasornic care costă 500 $ sau 5.000 $. Ideea este că veți putea să faceți propria decizie de sunet cu privire la cumpărarea ceasurilor dacă înțelegeți de ce se poate costa de zece ori mai mult decât altul.

Și de ce 500 $ față de 5.000 $? Aceste două puncte de preț reprezintă cel mai bine punctul de intrare pentru ceasurile de lux accesibile și de lux. De asemenea, am apelat la editorul de vizionare Bani McSpedden, editorul revistei Financial Review, pentru a ajuta la identificarea unor variante.

Priveste si invata.

Materialele fac prețul

Ridicați un ceas în jurul valorii de 500 $ și veți observa de obicei câteva consistențe:

 • Margini de rugină
 • Forme mai simple de caz
 • Mai puține detalii
 • Mai puțin suprafețe periate și lustruite

Puneți pur și simplu, la capătul accesibil al spectrului de ceasuri, există diferențe estetice ușoare în finisarea materialelor.

"Poate fi materiale, dar lucrul cel mai potrivit pentru diferența dintre prețuri este sfârșitul ceasului. Și probabil este puțin mai vizibil ceasul mai scump ", explică McSpedden.

"Finisarea, calitatea materialelor și a tratamentelor, cum ar fi sticla nereflectorizantă pe un cristal, vor contribui la prețul final al unui ceas".

Experții spun că puteți găsi, de asemenea, diferențe în curelele de ceas când vine vorba de aceste două puncte de preț. La 500 de dolari ai putea obține o curea din piele de vițel ștampilată, spre deosebire de piele aligator autentică - o simț minoră, dar notabilă de calitate.

Odată ce prețurile au atins pragul de 4.000 - 5.000 $, clienții se pot aștepta să găsească lucruri cum ar fi cataramele de deplasare și finisajele mai complicate folosite pe toată piesa.

Metode complexe de fabricație

Una dintre cele mai controversate domenii ale prețurilor de ceas este metodele de fabricație folosite pentru un ceas și mișcarea sa.

În timp ce McSpedden crede că "nu există o corelație între precizie și preț pentru o lungă perioadă de timp", alți experți jură în plus față de precizia care adesea comandă un preț mai mare.

Pe baza observațiilor acestuia, iată ce vă puteți aștepta pentru un ceas în regiunea de 500 USD:

 • Mai puține ajustări manuale
 • Mai puțin rafinament în procesarea timpului (procesul de reglementare)

Iată ce să așteptăm pentru un ceas în regiunea de 5.000 de dolari:

 • O mișcare care satisface specificațiile cronometrului chiar și atunci când nu este certificată ca una
 • Finisare mai bună a mâinilor, calitatea materialelor și a tratamentelor folosite pe ceasuri ca sticla nereflectorizantă
 • Măsurătoare de mână
 • Gravura manuală
 • Emailarea mâinilor

Consensul general este că, cu cât mișcarea este mai simplă pentru fabricare și terminare, cu atât va fi mai ieftină. Un ceas mecanic necesită mai mult timp și forță de muncă, datorită mișcărilor sale mecanice complexe, care necesită asamblarea unei persoane. Unele părți pot fi prea delicate pentru ca o mașină să se reproducă.

"Există foarte puține diferențe de preț în mișcarea ceasurilor cu cuarț", explică McSpedden. "Ei folosesc un modul, iar modulul nu este cel mai scump lucru".

Costul real al designului

Credeți sau nu, designul unui ceas joacă puțin în costul final al unui ceas, fie că este vorba de 500 $ sau 5000 $. Acest lucru este în conformitate cu McSpedden care pune la îndoială puternic corelația dintre design și preț.

"Nu cred că se joacă în cost. Dacă vorbești despre un ceas bine conceput, pentru mulți ar spune că un ceas de sub $ 200 Daniel Wellington este "bine conceput" pentru că nu este prea ornamentat sau prea lucioasă. De fapt, simplitatea ei este ceea ce o definește ".

"Ați spune același lucru pentru un Nomos Glashütte făcut de germani la 5.000 de dolari. Din nou, designul curat este similar, dar nu cred că este vorba de mult cu prețul. "

În timp ce acest lucru poate fi adevărat pentru ceasuri stil minimalist, există unele diferențe notabile între ceasurile elaborate mai elaborat la aceste segmente de preț. Acest lucru, desigur, face legătura între procesele de fabricație și faza de proiectare.

Ceasurile cu prețuri mai mici de la 500 USD pot genera:

 • Aplicații mai plăcute, care arată mai bidimensional
 • Mâinile bluate care sunt galvanizate sau pictate manual, mai degrabă decât încălzite la o temperatură specifică pentru a obține nuanța tingă

Ceasurile cu prețuri mai mari la 5.000 $ pot da randament:

 • Mai multe texturi din cadran - gândiți-vă la detaliile de hobnailing și la numerele stilizate, așa cum se găsesc pe Colecția Master Longines
 • Rame ceramice pentru rezistența la zgârieturi, spre deosebire de oțelul inoxidabil

Branding & Cost Reputation

McSpedden face o idee bună atunci când spune că ceea ce plătiți astăzi într-un ceas este o piesă de artă pe încheietura mâinii.

"Nu este nici un accident că mărcile de prestigiu costă mai mult, deoarece brandurile le pot percepe mai mult. Pentru care plătim este meritul de a avea acea plăcere de a vedea ceva frumos.

"Afacerea curentă de ceasuri este o întreprindere profitabilă și, dacă sunteți un brand bine respectat, veți putea să percepeți mai mult pentru aceasta."

Deși acest lucru poate fi valabil și pentru unii ceasornicari de vârf, trebuie îndeplinite anumite standarde pentru a se strecura în marca de 5.000 de dolari.

Acest lucru poate veni sub formă de asamblare manuală și prelucrare manuală. Dincolo de marcajul de 5.000 de dolari, linia dintre măiestrie și reputația mărcii se poate bloca. Marcile pot percepe mai mult pentru ceasuri, dar diferenta de calitate intre o piesa de 5.000 de dolari nu este la fel de evidenta la prima vedere.

"Uneori nu există diferențe evidente în ceea ce privește materialele sau mișcările", adaugă McSpedden.

"În afară de la vârf, nu poți spune diferența de la terminarea mișcării. Doar dacă nu te uiți la ea din spatele ceasului, nu e ceva pentru care trebuie să plătești.

Ceasuri din ambele tabere

Dacă ați ajuns atât de departe, ar trebui să aveți o idee despre ceea ce doriți într-un ceas și cât de mult sunteți dispus să vă descurcați.

Nu este o coincidență faptul că unele dintre cele mai bune ceasuri de valoare din jurul mărcii de 500 $ sunt, de asemenea, cele produse în cantități mari.

Gândiți-vă la mărci cum ar fi:

 • Seiko
 • Tissot
 • Movado
 • Alpina
 • Oris

În segmentul de 5.000 de dolari vă puteți aștepta să vedeți ceasornicari precum:

 • Baume & Mercier
 • Tudor
 • Nomos
 • TAG Heuer
 • Mont Blanc
 • Bremont
 • Bell & Ross

Articole Interesante

Iată dovezile că Joel Edgerton deține jocul de covoare roșii

10 modele scandinave uimitoare pe care trebuie să le cunoașteți

Negru Tie Dress Code - seara se poartă ca James Bond

Cel mai bun barbati imbracati de saptamana Feat. Ryan Gosling, John Legend și Ewan McGregor