Nu cumpărați un costum până când nu cunoașteți diferența dintre un preț ieftin și scump

Anonim

Joe poate fi iertat pentru că nu simte nevoia de a investi într-un cost scump. Dar cine vrea să fie mediu? În ciuda costumelor de lux care se uită și se simt mai bine decât gunoiul tău rapid, există o întrebare: De ce unele costume costă 100 $ și altele 1000 $ sau mai mult?

Este timpul să educați (și să re-educați) pe unii dintre voi cu privire la factorii-cheie care alcătuiesc un costum pentru bărbați - găsirea unei persoane care să corespundă cerințelor dvs. sartorial; indiferent dacă sunteți tipul ieftin sau dregătorul.

Calitatea materialului este un factor care se deosebește ușor prin simțire și înțelegere de bază a fibrelor naturale și sintetice. Apoi, există potrivirea - cu unele mărci care produc jachete de îmbrăcăminte gata făcute, care în mod natural taie ascuțite pe umăr și îmbrățișare pe talie.

Dar cea mai dificilă (și cea mai importantă) parte la cumpărarea unui costum este construcția reală. Am auzit termenii plini de canvas, jumătate de pânză și costume fuzibile. Acum, este timpul să ne adoptăm singuri această limbă. Acest lucru va da o înțelegere mai bună a ceea ce sunteți cu adevărat cumpărați și, în esență, a meșteșugului pentru care plătiți.

Full Canvas

Asamblarea se referă la jacheta costumului (nu la pantaloni). Făcând de la umăr până la capătul jachetei, pânza este alcătuită din păr de cal, care se află sub carcasa (sau pe materialul exterior) al jachetei. Ca o pereche bună de blugi, pânza se învelește bine și formează corpul în timp; dând înapoi libertatea de mișcare și o potrivire personalizată.

Dar, cu o astfel de măiestrie impecabilă vine un cost imens. Coaserea pânzei sub coajă este incorectă, implică o mulțime de lucrări de cusătură și este consumatoare de timp. Și există o artă pentru aceasta, ceea ce înseamnă că este nevoie de un croitor calificat și datorită priceperii lor, croitorii costă bani.

O jachetă plină de pânză, ca parte a costumului, este o piesă de investiții proiectată în ultimii ani, dacă este luată în considerare. Prin lipirea unor culori neutre, cum ar fi negru, albastru și gri, raportul dolar-purtător al acestui costum (dat fiind că îl purtați pentru tot restul vieții) dovedește că merită costurile. Și tu vei privi și criminal.

Articole de îmbrăcăminte

Pentru cei mai ieftini dintre dvs., există jacheta fuzionată, care se paradează pe rafturile celor mai mulți comercianți cu amănuntul și ale unor magazine de modă rapidă. Cuplarea se referă la căptușeala fuzibilă a costumului, care este lipită (nu este cusută manual) în carcasa costumului - atât în ​​panourile frontale, cât și în curele.

În comparație cu agitația, jacheta este mai rigidă și nu se va adapta la corp în timp. Dar costumele fuzionate se prețuiesc la o fracțiune din costul unui costumat.

În timp ce jachetele fuzibile s-au îmbunătățit foarte mult - ca orice lipit - adezivul se va rupe cu uzură și curățare uscată în timp. Din punct de vedere estetic, accesibilitatea costumelor combinate înseamnă că puteți cumpăra unul fără prea multe gânduri și ar trebui să experimentați culori și amprente pe tren (cum ar fi verificările pe geamuri sau culorile verde). Nu contează dacă primești uzură de unul sau două anotimpuri, deci dă-i drumul.

Jumătate de panza

Veți găsi un mijloc de bază sartorial în costumul jumătate canvasat. Oferă avantajul structural al unei panze întregi, dar fără investiția în masă. Un costum pe jumătate canvasat folosește o bucată de pânză cusută în piept și în reverul sacoului și este topită pe partea inferioară a sacoului.

Acest lucru vă permite să aveți structura colportată în cea mai importantă parte a costumului - umărul - și menține prețul în jos prin faptul că aveți mai puțină manoperă în restul.

Construcția permite ca costumul să fie acoperit în mod natural deasupra pieptului dvs. fără a părea rigid, ceea ce se întâmplă cu un costum fuzionat. Aceste jachete, de asemenea, durează mai mult și sunt lipsite de probleme de bubble care apar de-a lungul timpului cu jachete fuzionate, pe măsură ce cleiul se desprinde.

Dacă sunteți înclinat să stocați câteva costume de lucru - în diferite culori și modele, atunci jumătate de pânză ar putea fi cea mai bună pentru dvs. și pentru portofel. Iar structura ei vă vede că veți obține manopera unui croitor peste partea superioară a sacoului fără a vă dizolva potențialele economii pentru un depozit de case.

Lână Vs. Caşmir

Lana este cel mai comun costum de tesatura si vine in doua soiuri de fire principale: pieptanat (in cazul in care fibrele sunt pieptanate inainte de filare) si lana (non-piept). Pe scurt, lana este țesută pentru a vă forma flanele tradiționale, tweed, gabardina și frescele.

Superwool este un termen aruncat în jurul valorii de mult, de asemenea. Super 100 până la 180 (mergând în trepte de câte 20), numărul se referă la câte ori a fost răsuflată lâna de pieptănată când a fost făcută. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai fin și mai ușor pânza, iar costumul este mai scump.

Dar costumele de lână mai ușoare (Super 140, 160 sau 180) nu păstrează forma lor. Nici nu sunt durabile. Orice peste 140 ar trebui să fie păstrat pentru ocazii speciale, deoarece pânza este mult mai fină decât un Super 100 mai convențional. Un super Super este o întreținere ridicată, așa că pregătește-te înainte de a cumpăra.

Cele mai multe dintre costumele dvs. colțate vor fi făcute din lână, deoarece luxul țesăturii se întâmplă cu construcția complicată a sacoului. Atunci când mergeți la o jachetă nevinovată, alegeți și o lână mai greoaie, cum ar fi o lingură de tweed sau o lână engleză. Acestea acoperă mai bine corpul și dau mai mult aspect structurat, dar prețul va fi împins în sus, datorită conținutului de lână.

Un amestec de cașmir este o versiune mai luxoasă a costumului de lână. Cașmirul provine din substratul moale al caprelor pentru a produce lâna. Și este o muncă laborioasă, executată manual, care extrage lâna și apoi o cuscă într-o fire pentru costume. Astfel, este scump. Foarte italiană, cașmirul dă un strălucitor frumos unui costum, dar dacă nu este ceașcă de ceai, lipiți-vă de mai multe vată de mătase engleză sau bumbac.

Cotton Vs. Lenjerie Vs. seersucker

Bumbacul este al doilea material cel mai popular pentru costume și este derivat din fibre de plante. Costumele din bumbac se mișcă și respiră bine și sunt satisfăcătoare pentru blândețe. Însă, bumbacul se află în spatele departamentului de lux în comparație cu țesăturile din lână.

Ideal pentru lunile de vară, lenjeria este lumină, aerisită și respiră bine, datorită structurii sale poroase. Dar, se cade ușor. Înțelegerea faptului că se creează adăugarea de caractere cauzează cauza lenjeriei. Dar, în esență, este un costum de serviciu; cercetat sau fuzionat. Un mic sfat: lipiți de lenjerii mai buni, pentru a menține forma și drapul.

Seersucker este un alt favorit pentru lunile mai calde. Este țesută într-o manieră "aglomerată", dându-i un aspect încrețit. Formând o parte din farmec, umflăturile ar trebui să fie îmbrățișate pentru casualitatea pe care o reprezintă.

Țesăturile sintetice de jos în jos

Acestea sunt țesături ieftine și includ poliester, raion și acetat. Nu sunt fibre naturale, astfel încât acestea nu sunt respirabile, făcându-le dificil de purtat în timpul verii. Și sintetice sunt mai rigide și arata "ieftin" să se uite la. Cele mai multe costume fuzibile vor fi fabricate din țesături sintetice, iar conținutul de lână sau bumbac va crește în corelare cu prețul. Singurul avantaj al acestei țesături este acela că ele sunt lipsite de riduri și sunt destul de durabile.

Avizul expertului unui producător de costume

De obicei, prețul mai ieftin costum, mai ieftin țesături și face. În esență, cu un costum scump, vă puteți aștepta să studiați trei componente cheie: țesătură, potrivire și realizare. Cu toate acestea, este posibil să se potrivească într-un cost mai ieftin, nu în toate cazurile, dar este posibil.

În ceea ce privește durata de viață, depinde de ce branduri vă uitați. De exemplu, marile branduri internaționale - în cazul în care plătiți peste 1500 de euro au o durată de viață mai scurtă datorită țesăturilor delicate și fine pe care le folosesc. Deci, aceste produse ar trebui purtate cu ușurință.

Ceea ce asigurăm pentru piața noastră internă este undeva în mijloc. În cazul în care utilizați materiale fine și de înaltă calitate și faceți, cu bonus de durabilitate și o durată de viață în conformitate cu un produs premium de marcă. Așa se așteaptă consumatorul de astăzi.

Dom Bagnato - Designer / Director

Articole Interesante

Eddie Redmayne vă arată cum să vă rochii casual în Gucci proaspete

Cum să purtați o eșarfă (și să vă uitați la Trés European Doing it)

Blake Griffin Are vară inteligentă ocazională calea cea bună

Tricoul lui John Legend este viitorul călătoriei aeriene