Uita de minte: Studiul dezvăluie că yoga este corelată cu narcisismul stresant

Anonim

Este spiritualitatea doar un cod pentru narcisism? De ani de zile ne-am gândit că suntem niște ticăloși cinici pentru batjocorirea oamenilor care numesc întinderea unei experiențe religioase. Și da: eram (încă suntem!) Geloși de absențele strâmte ale yoghinilor și de papucii tonifiați. Dar, de asemenea: critica noastră este justificată! Doar întrebați știința.

Yoga se presupune a fi o meditație de 90 de minute cu ochii liberi care te învață că sinele este o iluzie. Cu cât înțelegi mai bine acest lucru, cu atât ești mai luminat. În teorie, aceasta este o ideologie extrem de non-egoistă și frumoasă.

Cu toate acestea, un studiu recent contrazice în mod direct acest lucru, constatând că meditația contemporană și practicile de yoga pot de fapt să vă umfleze ego-ul. Universitatea din Southampton (care și-a publicat concluziile în Jurnalul de Științe Psihologice ), a luat 93 de studenți de yoga și a evaluat sentimentul de autoaprovizionare pe o perioadă de 15 săptămâni.

În primul rând, ei au evaluat percepția participanților privind autoaplicarea, întrebându-se cum sunt comparate cu elevii medii de yoga din clasa lor. Apoi au făcut un test care a identificat tendințele narcisiste care stau la baza (de exemplu, participanții trebuiau să evalueze cât de profund sunt fraze precum "voi fi bine cunoscut pentru faptele bune pe care le-am făcut" aplicate acestora). În cele din urmă, după cum a raportat Quartz, aceștia au administrat o scară de stima de sine cerând participanților să decidă dacă au fost de acord cu afirmații precum: "În prezent, am o înaltă stima de sine".

"Când elevii au fost evaluați în oră după clasa lor de yoga, aceștia au prezentat o auto-creștere semnificativ mai mare, conform tuturor celor trei măsuri, decât atunci când nu făcuseră yoga în ultimele 24 de ore" (Quartz).

Rezultate similare au fost obținute de la un grup de voluntari care practicau meditația. Ceea ce pune întrebarea: au fost greșeli participanții la aceste activități "ego-quietening" sau a fost Buddha un mincinos vesnic vechi?

Prima pare mai probabilă. De fapt, există o teorie de lungă durată prezentată de diferiți cadre universitare, că profesorii occidentali de budism: "Nu reușesc să exersăm cu ochii spre dezinteresul care ar trebui să caracterizeze scopurile acestor eforturi" ( Quartz ). Deși yoga și meditația au fost inițial intenționate ca modalități de calmare a eului, mulți practicanți de vârstă mică le fac cu auto-îmbunătățire ca scop principal.

Care este destul de corect. Dar, după cum arată Andrew Hampson de la Bad Yogi Retreats; nu poți să ai iluminarea și să o mănânci și ea. De asemenea: doar pentru că yoga te face să te simți bine despre tine, nu înseamnă că te face egoist.

"Felul în care învăț și felul în care practicăm este vorba de a fi" real "și de a nu fi pretențios sau arogant cu privire la pozițiile pe care le puteți face bine".

"Și cred cu tărie că oricine se străduiește pentru o coloană vertebrală sănătoasă și o minte liniștită se îndreaptă în direcția cea bună din punct de vedere spiritual", a spus el.

"Spunând că există o singură versiune adevărată a yoga-ului este ca și cum ai spune că există doar un gen adevărat de muzică".

Linia de jos este dacă vă mutați corpul cu grijă și respirați conștient atunci faceți yoga. Asta e oprirea! Numele sau stilul de yoga nu este important, cât de transpirată sau mellow este yoga nu este importantă. Respirația conștientă și mișcarea conștientă este important! ", A spus el.

Articole Interesante

Iată dovezile că Joel Edgerton deține jocul de covoare roșii

10 modele scandinave uimitoare pe care trebuie să le cunoașteți

Negru Tie Dress Code - seara se poartă ca James Bond

Cel mai bun barbati imbracati de saptamana Feat. Ryan Gosling, John Legend și Ewan McGregor