Trăsături de dependență de gimnastică care vă vor face mai multe daune decât câștigurile

Anonim

Măcar Greutăţi Ridici? Bineînțeles că o faceți. Poate chiar până la un punct în care corpul tău dă afară.

Gimnastica dependenta este o problema in crestere in randul barbatilor in cultura estetica condusa de astazi. Un studiu din 2012 a evidențiat faptul că 0, 5% din populația lumii a suferit de pe urma acesteia. S-ar putea să nu pară prea mult, ci având în vedere actualul val de tendințe excesive de sănătate care mărește globul, această cifră va crește fără îndoială amprenta sa.

Când împingeți limitele la celălalt capăt al spectrului de fitness, este important să vedeți semnele clare și periculoase care ar putea indica dependența. Am vorbit cu experții pentru a identifica semnele de martor și cum să le tratăm.

Cum să știți că sunteți dependent

Controversele de control ar trebui să acorde atenție acum. Există semne foarte evidente că sunteți dependent de ridicarea greutăților, conform Dr. Clive Jones, profesor de sport și psihologie la Universitatea de Bond din Queensland.

"Obținerea de anxietate atunci când nu sunteți de formare este unul mare", spune el.

"Agitaţie. Iritabilitate. Simți vinovat. A nu fi capabil de a avea o pauză sau de a vedea importanța recuperării este doar chestia intrapersonală. Partea interpersonală este locul în care începe să vă afecteze relațiile; unde petrecerea timpului la sala de sport este mai importantă decât petrecerea timpului cu alți oameni. "

Mai precis, Inventarul dependenței de exerciții de către Mark Griffiths, prezintă principalele caracteristici comportamentale ale dependenței de fitness ca:

scoatere în relief

Exercitarea devine cea mai importantă activitate din viața unui dependent, dominând complet gândirea, emoțiile și comportamentul

Modificarea Modului

Exercitarea produce schimbări de dispoziție, cum ar fi stimularea înalților sau amorțeală mentală sau scăpare

Toleranţă

Adulții necesită o creștere a activității pentru a-și atinge efectele dorite

Simptome de sevraj

Scăderea sau întreruperea exercițiilor conduc la disconfort, iritabilitate, agitație și alte simptome clasice de întrerupere

Conflict

Exercițiul de obsesie creează conflicte în relațiile dependenților, deoarece începe să aibă prioritate față de alte obligații de muncă, familiale și personale

Recidiva

Exercitarea dependenților poate răspunde declanșatorilor revenind la aceleași modele de activitate, chiar și după perioade lungi de normalitate

Când vă îmbarcați rutina obișnuită de fitness, căutați indicatorii cheie menționați. Dacă vă aflați prea obsedat de rutinele de antrenament rigide, consumul de energie, numărarea calorică și cântărirea de mai multe ori pe zi, atunci țineți-vă capul sub control - ar putea să vă conducă pe o cale foarte periculoasă.

Efectele psihologice

În cazul în care femeile adesea asociază trăsăturile unei imagini ideale a corpului cu anorexia, bărbații tind să se aplece mai mult spre dismorfismul corporal, o tulburare mentală care adăpostește mentalitatea că aparența proprie este grav defectuoasă și necesită măsuri excepționale pentru ao îmbunătăți.

Cazul în punctul, niveluri excesive de fitness sau culturism pentru a atinge corpul perfect. Dr. Jones explică faptul că efectele psihologice ale acestui lucru pot apărea adesea pe câteva nivele.

"Dependența poate fi în legătură cu imaginea corporală și cu sentimentul de sine. Și astfel poate fi simptomatic pentru stima de sine scăzută sau nu se simte confortabil cu sine. "

"Există și dependența de substanțele chimice naturale care sunt produse în contextul instruirii, cum ar fi endorfinele".

"Este o substanță chimică bună, așa că poate fi o modalitate bună de a face față stresului. Exercițiul este bun pentru sănătatea mintală, tocmai atunci când devine o dependență că are implicații dăunătoare. "

Deci, ce fel de leziuni poate face corpului tău?

Ce dependență de gimnastică face corpului tău

Profesorul Aaron Coutts este specializat în științe sportive și de exerciții la Universitatea de Tehnologie din Sydney. El spune că aceste endorfine sunt adesea cunoscute sub denumirea de "hormoni fericiți", în care oamenii pot deveni dependenți de timpuriu.

Dependența de fitness tinde să afecteze pe cei care se angajează mai mult pe antrenamentul de anduranță, dar profesorul Coutts avertizează că dependența de sală de gimnastică poate fi, de asemenea, o posibilitate reală.

"Se poate întâmpla dacă te antrenezi extrem de greu de două ori pe zi pentru fiecare zi fără recuperare", explică el.

Mai precis, acest lucru se poate întâmpla cu pregătirea de rezistență extremă sau cu antrenamentul de anduranță. Nu există o anumită sumă de timp pe care o persoană trebuie să o petreacă în sala de gimnastică înainte de a fi considerată un dependent, deși este totul relativ.

"Nu este doar timpul petrecut în sala de gimnastică, ci și obiectivele", spune Coutts.

"Dacă cineva concurează pentru un eveniment, atunci trebuie să existe o anumită perioadă de timp dedicată pregătirii evenimentului, altfel s-ar putea să te rănești".

Din păcate, nu există nicio modalitate de a pune o cifră obiectivă în intervalul de timp.

"Veți avea pregătirea sportivilor de două ori pe zi, dimineața și noaptea la piscină, dar nu sunt dependenți. Dar poți să-i antrenezi pe cineva care te antrenează o dată pe zi pentru mult mai puțin timp și arată semne de dependență.

Mesajul de a lua departe este destul de simplu, totuși. Cei mai expuși riscului de dependență de sala de sport sunt bărbații care efectuează volume mari de exerciții fizice fără a se potrivi cu o dietă adecvată și recuperare.

Profesorul Coutts subliniaza efectele asupra celor patru domenii cheie ale organismului:

  • Schimbări fizice: Corpul suferă de o recuperare inadecvată pentru a se potrivi cu stresul fizic pe care îl dați.
  • Metabolism: În condiții extreme, o disfuncție a metabolismului organismului și modul în care acesta reglează combustibilul.
  • Reglementarea hormonală: Hormonii reglează modul în care un organism se adaptează stimulului. Practica de suprasolicitare poate afecta modul în care acești hormoni ar fi eliberați în mod normal și sănătoși în organism. Aceasta, la rândul său, duce la scăderea testosteronului și la creșterea hormonilor de stres.
  • Sistemul imunitar: Sistemul i mmune poate deveni slab reglementat datorită suprasolicitării. Acest lucru duce la scăderea defensivă a virușilor și a agenților patogeni, ceea ce înseamnă că vă veți îmbolnăvi mai frecvent.
  • Masa musculară: formarea sănătoasă poate duce la scăderea grăsimii corporale, dar nivelurile excesive vor determina o pierdere a masei musculare în funcție de natura exercițiilor fizice. Poate deveni o tulburare extremă.

Cum să remediați acest lucru

Nu există nici o pilula magică atunci când vine vorba de prevenirea apariției dependenței de exerciții fizice și a supra-instruirii. Profesorul Coutts observă totuși că lucrurile critice sunt simple lucruri în ceea ce privește tratamentul.

Aportul adecvat de carbohidrați este esențial

Carbohidrații reprezintă o sursă de combustibil imediat accesibilă. Tendințele de fitness favorizează în prezent scăderea dietelor cu carbohidrați, dar carbohidrații reprezintă un carburant esențial pentru exerciții fizice.

"Daca esti scazut in carbohidrati si exerciti mult, vei avea energie redusa si asta va duce la performanta slaba si la o boala crescuta - si acesta este un mecanism de suprasolicitare".

Modificați-vă gândirea

Dr. Jones, care este specializat în psihologia sportului, spune că, la nivel mental, este întotdeauna în jurul modificării gândurilor și comportamentelor față de formare.

"Dependența de curbare începe cu comportamentul", spune el.

"Opriți-vă și așteptați câteva săptămâni pentru a dovedi că nu sunteți dependent. Când vă aflați în concediu și căutați un loc unde să rămâneți, nu vă alăturați toate sălile de sport din zona locală. E un lucru comportamental.

Managementul stresului

Pe frontul emoțional, este vorba de pregătirea minții pentru a gestiona stresul într-o manieră pozitivă.

"Exercitiul fizic este o modalitate de a face fata stresului, dar avand si alte modalitati este la fel de important", spune el.

"Lucrul psihologic este doar să vă asigurați că sentimentul de valoare și valoare nu depinde de cât de bun este un pachet de șase pe care îl aveți".

Aflați-vă obiectivele proprii

Este, de asemenea, o idee bună să fii realist cu privire la aspirațiile corpului pe care le cauți până în urmărirea propriilor scopuri de fitness.

Companiile constructive ale corpului care au rutine echilibrate și nu sunt dependente vor avea sezoane de vârf și sezoane de antrenament.

"Acest lucru înseamnă că nu vor avea corpul lor în mod constant tăiate și taunt", spune Jones.

"Este nesănătoasă să ai corpul în forma care este portretizată în mass-media ca o formă perfectă a corpului, este de fapt destul de nesănătoasă".

Linia de fund

Un corp frumos nu înseamnă neapărat un corp sănătos.

Ceea ce este sanatos in ceea ce priveste corpul este in ceea ce priveste biochimia si functia inimii. Percepția noastră asupra "sănătății" este ceva ce trebuie să reevaluăm ", adaugă Jones.

Cea mai satisfăcătoare modalitate de a testa nivelul anxietății dvs. de fitness?

"Rotiți-vă, bucurați-vă de o înghețată din când în când pentru a vă dovedi că nu sunteți dependent."

Articole Interesante

Eddie Redmayne vă arată cum să vă rochii casual în Gucci proaspete

Cum să purtați o eșarfă (și să vă uitați la Trés European Doing it)

Blake Griffin Are vară inteligentă ocazională calea cea bună

Tricoul lui John Legend este viitorul călătoriei aeriene