Iată cât de multe cafea ar trebui să beți o zi pentru a rămâne sănătoși

Anonim

Știm cu toții că o cafea minunată poate fi factorul definitoriu între uciderea psihică a șefului tău la ora 9 dimineața sau ceara lirică cu privire la scorul EPL de ultima noapte.

Conor McGregor este un fiu de cafea dulap

Ei bine, pentru iubitorii de fasole, există acum și știri mai bune de la oamenii de știință. Cercetătorii de la Universitatea din Southampton afirmă că ne putem bucura de mai mult cafea pe zi decât ceea ce se credea anterior ca fiind sigur. Mai exact, aceste straturi de laborator sugerează că beneficiile globale ale consumului de cafea depășesc cu adevărat riscurile. Ia-o, hipertensiune.

Studiul publicat în BMJ se bazează în mod ciudat pe alte 220 de studii existente despre cafea și sugerează că consumul a până la patru cești de materii brune pe zi poate avea beneficii substanțiale pentru sănătate. Aceste beneficii au inclus reducerea riscului de afecțiuni hepatice, diabet, demență și unele forme de cancer. Studiul a mers până și în măsura în care pretinde că băutorii de cafea au fost mai puțin susceptibili de a muri de accident vascular cerebral.

Privind cifrele și mai aproape, sa arătat că trei până la patru cești pe zi au echivalat cu o reducere cu 17% a șanselor de deces - din toate cauzele. Pentru cei care merg totul și beau până la șapte cesti pe zi? Felicitări - sunteți departe de a muri de o inimă explozivă, studiul susținând o șansă redusă cu 10% în moarte cu această sumă.

Evident, aceste afirmații ar trebui luate în considerare cu precauție, iar cunoștințele că beneficiile pentru sănătate nu sunt universale. Femeile însărcinate, de exemplu, sunt avertizate împotriva consumului ridicat de cafea. Presupunem că același lucru se întâmplă și pentru cei cu probleme cardiace (care este cam ciudat dacă nu încercați să muriți dacă beți cafea).

Acest nou studiu susține recomandările britanice ale Serviciului Național de Sănătate privind cofeina care afirmă că adulții care nu sunt însărcinați pot consuma până la 400 mg de cofeină pe zi. În cafea se vorbește de patru cani de cafea cu câte 100 mg de cofeină pe cană, trei cești de cafea filtru cu 140 mg de cafeină per cană sau cinci cești de ceai cu câte 75 mg de cofeină pe cană.

După cum se menționează în rafinărie29, aceste afirmații de sănătate se bazează pe date observaționale care susțin studiile existente și nu pe dovezi solide.

"Factori cum ar fi vârsta, indiferent dacă oamenii au fumat sau nu și cât exerciții fizice au avut, ar fi putut avea toate acestea", a declarat profesorul Paul Roderick, co-autor al studiului, pentru BBC. Perspectiva sa a sprijinit totuși consumul de cafea.

"Există un echilibru al riscurilor în viață, iar beneficiile consumului moderat de cafea par să fie mai mari decât riscurile".

Poate că cafeaua rece poate fi răspunsul?

Articole Interesante

Iată dovezile că Joel Edgerton deține jocul de covoare roșii

10 modele scandinave uimitoare pe care trebuie să le cunoașteți

Negru Tie Dress Code - seara se poartă ca James Bond

Cel mai bun barbati imbracati de saptamana Feat. Ryan Gosling, John Legend și Ewan McGregor