Cum să purtați codul de rochie de cocktail

Anonim

Când cineva îți dă un cocktail în timpul unei nopți, ești foarte apreciat de băutura gratuită. Cu toate acestea, după primirea unui plic cu cremă ștampilată, cu o invitație în interiorul căreia se citește "îmbrăcăminte pentru cocktailuri", mulți dintre cei mai buni moderni rămân încurcați, mai degrabă decât pompați, de șansa de a se îmbrăca puțin.

Hai să vorbim de cocktail îmbrăcăminte: sunt costumele obligatorii? Sau sunt blugi și bluze acceptabile astăzi? Și, în sportul nostru obsedat, lumea de lux, faceți niște adidași curate albi tăiați? Se întreabă ce să poarte este o preocupare comună. De ce, există cravată neagră, casual inteligent și de afaceri casual deja punându-vă prin ritmul vestimentar pașii. Relaxați-vă, respirați profund. Suntem aici pentru a vă pune mintea și garderoba la dispoziție. Am dezbinat codul de îmbrăcăminte de cocktail o dată pentru totdeauna. Și puneți o rotire contemporană pe ea.

Definiția Cocktail Attire

Cocktail-ul de cocteil a câștigat popularitate în anii 20 și 30, când a devenit obișnuit în gospodăriile mai bogate și la modă să se bucure de băuturi pre-cină și canapés în orele între zi și seară. Atunci, evenimentele sociale, activitățile și ocaziile ostentative au făcut ca oamenii să-și schimbe setul pentru a fi îmbrăcați mai bine. Și, astfel, sa format un nou cod de îmbrăcăminte.

În esență, este vorba de un aspect semi-formal sau de un costum care vă va duce de la zi la noapte; punând la o parte diferența dintre uzura obișnuită a zilei, care este prea relaxată și îmbrăcămintea formală de seară, care este prea primordială și adecvată.

Într-un context modern, codul de îmbrăcăminte "între orele de lucru" se aplică, de regulă, cocktailurilor, dar și nunților, aniversărilor, sărbătorilor formale de naștere și evenimentelor sportive, precum rasele. Practic, în cazul în care este nevoie de puțin mai mult rafinament, bătrânul cap.


Legate de: Cum de a imbraca Black Tie

Cocktail Îmbrăcăminte Do & Dont's

Deși nu suntem cei care stabili regulile de stil în piatră, suntem cu adevărat mari în învățarea regulilor. Cunoscând liniile directoare înseamnă că ești echipat să îndoiți regulile puțin (fără a arăta ca o mizerie sartorial). Aplicând stilul tău individual și stăpânind manualul de cocktailuri, iată câteva lucruri care nu trebuie respectate:

  • Mergi pentru ceva adaptat. Un tuxedo este prea mult, dar este necesar un costum sau un blazer / pantaloni combo.
  • Nu înclinați oaspetele de onoare. Dacă participați la o zi de naștere sau la orice altă ocazie în care lumina reflectoarelor este destinată unei persoane specifice, lăsați culorile luminoase și accesoriile strălucitoare la domiciliu.
  • Adăugați atingeri personale, însă luați-le în considerare cu atenție. Nu vreți să vă amintiți ca "tip de jachetă neon roz" de la nunta prietenului tău.
  • Nu vă fie frică să puneți întrebări. Dacă vreodată nu sunteți sigur despre ceea ce reprezintă o îmbrăcăminte potrivită pentru un eveniment, întrebați persoana care o găzduiește. Ei sunt, la urma urmei, cei mai investiți în evitarea confuziei și situațiilor inconfortabile.

Încă îndoială? Este întotdeauna mai sigur să te îmbraci (dar, totuși, lasă-l pe tuxedo acasă).

Chei pentru cocktail-uri cheie

Frumusețea îmbrăcămintei de cocktail este că, deși este un cod de îmbrăcăminte relativ formal, există încă loc pentru creativitate și interpretare personală. Iată ce ar trebui să purtați:

Costume & Croitorie

Croitorie înseamnă costum: un număr de două bucăți, vârf sau rectangular într-o potrivire subțire. Negrul este potrivit, dar mai contemporan, este marin sau gri. Gri deschis este proaspăt pentru o nuntă de vară, în timp ce gri închis este aspectul perfect de iarnă și este mult mai sofisticat.

Dacă știți că codul de îmbrăcăminte nu este foarte strict, explorați culorile (întotdeauna întunecate, în acest caz), cum ar fi burgund, verde de măsline sau kaki. Modelele ar trebui să fie păstrate minim, lipind la verificarea ferestrelor (la scară mică) și la vârfurile de prindere (nu sunt niciodată crăpate sau groase).

Nu sunteți sigur despre tipărite? Optați pentru textura. Acest lucru este realizat din tesatura de costum: mohair pentru un luciu subtil si o herringbone sau un design pentru un finisaj granular.

În cele din urmă, nu este neașteptat să vezi că bărbații care se poartă separă la evenimentele de cocktail. Se amestecă și se potrivesc jacheta și pantalonii în timpul tău liber, dar tradiționaliștii se vor încruntă pe denim, chiar dacă ei sunt bluzele făcute la masă, pantaloni. Păstrați băuturile voastre albastre pentru băuturi în timpul zilei cu prietenii.

SHOP SUITS @ MR PORTER SHOP SUITS @ ASOS

Cămaşă

Țineți cămașa în ton cu armonie cu costumul sau blazerul. O culoare blocată într-un ton neutru - albastru, alb sau gri - este cel mai sigur pariu, mai ales când poți purta o jachetă checked sau dungată. Purtați un blazer simplu? Uită-te la check-uri mici sau dungi sau chiar un jacquard floral pentru o margine romantică. Un alt stil elegant este un scurt negru scurt - nici o cravată - sau albă pentru o zi de vară simt.

Cea mai mare gafă făcută cu șireturi este gulerul. Evitați tipurile de guler de tip floppy, limpede și asigurați-vă că sunt fabricate din bumbac și artizanale dintr-o țesătură formală. Ar trebui sa simta si sa arate bine, si apasat brusc pe guler si manse. Vorbind despre asta, evitați manșetele franceze pentru evenimentele din timpul zilei, salvându-le pentru serate de seară dapper unde vreți să impresionați cu adevărat.

SHOP PENTRU TRICOU @ MATCHES PENTRU FEMEI SHORTS SHOP @ HM

Cravate / Pătrați de buzunar

Acum puteți scăpa cu cravata la cravată la evenimente de cocktailuri mai puțin formale, dar în alte momente este încă o cerință. Aceasta este ocazia dvs. de a deveni puțin mai creativă. Dacă ați optat pentru o cămașă și un costum simplu, puteți merge pentru o cravată mai îndrăzneață.

Dacă tricoul sau costumul are un model, este mai bine să alegeți o cravată simplă într-o culoare complementară. Este un "nu" pentru a arăta legături (prea nerăbdător caută fără prezența unui tux), dar un mare "da" pentru buzunarele pătrate. Cum ar fi cravata, pătratul ar trebui să fie de mătase și neutru în culoare în sacou este vivacious sau model și îndemnat dacă ați plecat mod de monocrom de dressing.

SHOP TIES @ MR PORTER SHOP TIES @ FARFETCH

Pantofi rochie

Când vă gândiți la cocktail, mergeți la pantoful Oxford. Negru și maro închis sunt opțiuni de culoare superioare pentru pantofi raționalizate, în timp ce un design cu gaură de perforare vă va oferi un pas în sus în departamentul texturii, fără a purta ofițeri de cocktailuri.

În mod alternativ, pantofii pentru curele de călugări se potrivesc perfect și s-au asigurat ca suport pentru încălțăminte. Loafers - de la penny la ciucuri și chiar horsebit - ar trebui să fie luate în considerare numai dacă evenimentul dvs. este pe partea mai puțin formale. Mai presus de toate, investiți într-o pereche nouă dacă este un eveniment special sau dați pieței veche obosită o proaspătă polish. Și fii pe drum.

SHOP PANTALONI PENTRU BĂRBAȚI @ ASOS SHOP PANTALONI PENTRU PANTALONI @ MR PORTER

Accesorii

Salvând acea centură din piele de strut, pentru o ocazie specială? Acum este momentul să-l scoți. Benzi centura sunt, de asemenea, o atingere drăguță pentru textura, în timp ce cataramele centurii de logou, cum ar fi cea a lui Gucci și Hermes, fac o revenire, pur și simplu nu mergi pentru nimic cowboy. Îndepărtarea centurii este totală, mai ales dacă purtați o vestă care ascunde banda de pantaloni.

ACCESORII PENTRU ACCESORII PENTRU ACCESORII @ MR PORTER @ REISS

În cele din urmă, terminați aspectul cu șosete în lungime de vițel (suficient de lung, astfel încât, dacă sunteți așezat, pielea piciorului nu se va afișa). Stick la șosete care completează pantalonii sau altă culoare în costum, cum ar fi cravată, cămașă sau blazer. Dacă vă simțiți șosete curajoase, colorate sau șablon ar putea fi o ocazie pentru a vă lăsa să strălucească personalitatea.

Urmați autorul - D'Marge Editor & Fondator, Luc Wiesman pe Instagram @lucwiesman

1/10

MJ Bale

A CUMPARA

2/10

J.Crew

A CUMPARA

3/10

Hugo Boss

A CUMPARA

Articole Interesante

35+ Idei și Inspirații uimitoare de cameră de luat masa

Ediția Designer imprimă prin lista neagră

Michael B. Jordan dovedește că poți să te relaxezi de atletism la cină

Gunmaker Olanda și Olanda ajută la construirea celui mai scump Rover Range ever