Este timpul ca fiecare om să învețe diferența dintre formală și semi-formală

Anonim

Odată ce se aflau într-un timp mai înclinat, bărbații frecventau în mod regulat evenimente la care se purtau cravată neagră și cravată albă. În acele zile mai drăguțe, cravată albă și cozile formale însemnau că se refereau la haine de cină, tuxeduri și alte iterații de cravată neagră. Azi, acele zile sunt în spatele nostru și ne-am aruncat într-o lume care nu mai are se diferențiază între formală și semi-formală. Trăim în vremuri întunecate, domnilor.

Dar hark! - Ce e asta în depărtare? Este o lumină la capătul tunelului? Un far în întuneric? O mică lumină de speranță?

De ce da, pentru că astăzi distrugem codurile de îmbrăcăminte în termeni, chiar și cei mai capabili de stilul pe care omul îl poate înțelege. Iată ce semnificație formală și semi-formală, ceea ce face și nu faceți de fiecare și inspirația pentru următorul dvs. eveniment.

Diferența dintre formală și semi-formală

La cea mai de bază, rochia formală contemporană cuprinde, în general, atât cravată albă cât și cravată neagră. Semi-formală, după cum sugerează și numele, este puțin mai relaxată - gândiți-vă la un costum întunecat și la o cravată, sau la orice vă referiți la rochia "cocktail".

Bărbații Formale

Tom Ford

Tuxedo-ul este inima rochiei formale. Pentru DRESSIEST de ocazii, cravata este o mustață - o jachetă cu coadă, cămașă albă și cravată albă. Pentru ocazii puțin mai scânteietate, cravata neagră este ordinea zilei - o jachetă fără buzunar, o cămașă neagră sau o vestă și o cravată neagră. Alte evenimente pot face apel la rochia de dimineață, codul oficial de îmbrăcăminte în timpul zilei, care constă dintr-o haină de dimineață, o vestă și pantaloni dungi. Notă: Da, poți să mergi cu un tuxedo albastru, dacă nu vrei formal.

Cum să purtați un tuxedo și unde să obțineți unul

Formale Do & Don'ts

Suitsupply

Te familiarizezi cu tuxedo-ul tradițional.

Iată de unde a venit. Și iată cum să o purtați.

Nu improvizați.

Nu este timpul pentru o cămașă neagră (sau orice altă culoare decât alba, pentru asta), o cravată expresivă sau adidași de designer. Stick cu clasic și uite Rat Pack imaculat.

Cunoașteți legăturile dvs.

În mod surprinzător, este bine să purtați o cravată albă sau albă sau să optați pentru o cravată neagră neagră tradițională.

Faceți unghiile potrivite.

Croitorul tău este cel mai bun prieten al tău. Asigurați-vă că pantalonii nu sunt prea lungi și că jacheta nu este prea liberă. Ochelarii dvs. trebuie să se potrivească ca o mașină sport, nu ca un SUV.

Nu-ți neglija îngrijirea.

Duș. Bărbierit. Aplicați colonie (dar nu excesiv). Scoateți bijuteriile strălucitoare. Rezistati nevoii de a incerca o coafura noua indrazneata.

Luați lucrurile în mâinile voastre.

Învață să cravată o cravată. Locuiți în epoca tutorialului YouTube - nu există nici o scuză pentru nimic pre-legat. Și în timp ce sunteți la el, evitați smochinele de închiriere cu aceeași fervoare.

Nu vă potriviți cu data.

Aceasta nu este balul. Indiferent de cât de insistentă ar putea fi ea, scopul tuxedo-ului tău nu este să-i completeze rochia. Merită să strălucească în lumina reflectoarelor pe cont propriu.

Cunoașteți îmbrăcămintea semi-formală a bărbaților

Canali

Un tuxedo nu ar fi potrivit pentru un eveniment semi-formal, dar este încă important să rămână elegant, sofisticat și îngrijit. Un costum negru și cravată sunt așteptate pentru evenimentele semi-formale seara. În timpul evenimentelor semi-formale în timpul zilei, costurile mai ușoare sunt acceptabile (dar păstrați cămăși și legături spre sfârșitul conservator al spectrului). Pantofii ar trebui să rămână roșii și accesoriile, cum ar fi buzunarele de buzunar și ceasurile de mână, ar trebui să fie subevaluate.

La sfârșitul zilei, există un DO care contează mai mult decât orice altceva: dacă nu sunteți sigur de ce așteaptă gazdele dvs., întrebați. Puteți fi siguri că veți arăta rolul și vor aprecia efortul dvs. de a face bine. În afară de asta, aceste lucruri nu se vor face prin:

Semifinale Do & Don'ts

Zegna

Purtați costumul potrivit.

Un tuxedo este prea mult. Un costum de vară searsucker este prea mic. Un lână întunecată, costum de gabardină sau cașmir este doar potrivit. Dacă evenimentul are loc în timpul zilei, este o opțiune mai ușoară.

Nu-ți fie frică să scapi de cravată.

În aceste zile, este bine să mergeți mai puțin la evenimentele semi-formale. Dacă preferați aspectul lustruit pe care îl oferă o cravată, îndepărtați-vă de ceva prea tare. Salvați gâtul de noutate pentru petrecerile de Crăciun la birou.

Nu te supără.

Rețineți că semi-formală încă include cuvântul "formal". Rochie în consecință. Khaki, blugi și pantaloni scurți nu au loc la evenimentele semi-formale. Nici tricourile de polo. Nici adidașii. Ai imaginea.

Dar respectați regula de aur.

Când ești îndoielnic, e mai bine să exagerezi decât să fii subliniat. Dacă decideți între două elemente, erați în partea opusă celei mai formale. Dacă se întâmplă să apară la un eveniment suprasolicitat, puteți să vă deformați echipamentul cu niște trucuri cum ar fi înlăturarea cravatăi.

Deci, tu o ai. Acum te poți lăuda cu prietenii tăi mult mai puțin familiarizați cu moda despre diferența clară dintre formală și semi-formală. Amintiți-vă, dacă vi sa cerut să vă prezentați în formă oficială, mergeți la un tuxedo și nu improvizați sau neglijați importanța potrivirii.

Dacă vi s-a cerut să mergeți semi-formală, totuși, costumul întunecat este cel mai bun pariu pentru evenimentul en evening, în timp ce costumul conservator de culoare mai deschisă este mai potrivit pentru această zi. Nu vă fie frică să vă rupeți cravata, dar cel mai important, să vă distrați de aspectul dvs. și să vă aduceți aminte de regulile de aur: atunci când sunteți îndoieli, este mai bine să exagerezi decât să fugi.

1/10

Formal

Becks își știe lucrurile.

2/10

Semi formal

O mare opțiune dublu breasted pentru lunile mai calde.

3/10

Formal

O cravată clasică neagră / aspect formal.

Articole Interesante

Iată dovezile că Joel Edgerton deține jocul de covoare roșii

10 modele scandinave uimitoare pe care trebuie să le cunoașteți

Negru Tie Dress Code - seara se poartă ca James Bond

Cel mai bun barbati imbracati de saptamana Feat. Ryan Gosling, John Legend și Ewan McGregor