Duhul Macallan 1926 Smashes Record ca cel mai scump whisky vândut vreodată

Anonim

V-am adus ultimele informații despre două sticle extrem de râvnite ale whisky-urilor de malț de tip Macallan din 1926, care se îndreptau spre licitație în luna mai la Bonhams Hong Kong.

Bineînțeles, distribuitorul de la Aeroportul din Dubai, Le Clos, le-a bătut, vânzând două dintre aceleași sticle pentru o valoare record de 1, 2 milioane USD.

Sticlele rare care au fost rupte de un om de afaceri internațional constau în Macallan Peter Blake 1926 de 60 de ani și Macallan Valerio Adami 1926 de 60 de ani.

Imbogatit in 1986 ca doar 24 de exemple (12 pentru Blake si 12 pentru Adami), duoul dinamic al lumii whisky prezinta etichetari de epocatie proiectate de artistii pop celebri Peter Blake si Valerio Adami.

Blake însuși este omul creat pentru realizarea albumului Beatles pentru albumul Lonely Hearts Club Band al lui Sgt Pepper, în timp ce Adami este renumit pentru imaginile sale abstract folosind linii negre îndrăznețe.

Când vine vorba de orice whisky premium care sparge marcajul magic de 1 milion de dolari american, experți ca Martin Eber de la publicația de băuturi Time for Whiskey spun că totul se reduce la raritate.

"În timp ce vârsta și proveniența au cu siguranță mult de-a face cu ea - 60 de ani este vechi în termeni de whisky - Macallan este uneori văzut ca vârful Scotch, în special bottling lor lansat din anii 1960 până în 1990.

"Principalul lucru care conduce la prețul incredibil este că aceste sticle s-au limitat la 12 bucăți, deci este extrem de rară pentru ele să devină disponibile. De asemenea, au fost distileate în anii 1920 și nu vedeți multe whisky de la acel moment în urmă ".

Retailerul Le Clos a declarat că vânzarea inițială a sticlelor a fost de 20 000 de lire sterline, în timp ce ultima vânzare oficială a unei sticle individuale a fost de 75 000 USD prin licitație la Christie's.

Deocamdată, cel puțin Le Clos este titularul recordului mondial pentru cel mai scump whisky vreodată vândut. Vă vom ține la curent cu prețul la care sosesc sticlele de la Bonhams pe 18 mai.

Articole Interesante

35+ Idei și Inspirații uimitoare de cameră de luat masa

Ediția Designer imprimă prin lista neagră

Michael B. Jordan dovedește că poți să te relaxezi de atletism la cină

Gunmaker Olanda și Olanda ajută la construirea celui mai scump Rover Range ever