Cazul perfect (științific) pentru gândirea mai puțin

Anonim

Această poveste a fost publicată inițial în Centrul Colectiv

Navigăm mult din viață pe pilotul automat. Ceea ce este bine, uneori. Dușul dvs. de dimineață, naveta sau coada pentru cafea nu trebuie să fie memorabile. Dar nimeni nu dorește să fie un spectacol - cerebral vorbind - atunci când vă luați în vedere dintr-un vârf de vârf al muntelui, conversați cu ceilalți semnificativi sau răsfățați într-o masă pe care dumneavoastră sau, mai presantă, pe altcineva ați deranjat să o pregătiți.

Din păcate, capacitatea noastră de a participa cu grijă la astfel de momente de viață este de multe ori împiedicată de o conștiință aglomerată (sau de întrebat?), În care amintirile trecute (pariu am greșit cuvântul șefului meu în acel e-mail

.

a fost ultimul lapte din această dimineață?) și se teme de viitor (cum pot să-mi îndeplinesc termenul limită? Voi face-o acasă la timp pentru jocul de la Thrones?) să se joace pe buclă, învăluind conștiința noastră într-o ceață destul de puțin lucidă Dodge pietonii care se apropie.

Pe ideea actuală (poate pietonii considerați, salvați de viață) că ar trebui să ne străduim să fim mai prezenți, Eckhart Tolle, autorul Puterii Acum, a pus această soluție: "Iată o nouă practică spirituală pentru tine: nu ia-ți gândurile prea în serios ", iar acum știința spune că ar trebui să le eliminăm complet - mai ales în căutarea creativității.

Aceasta a fost teoria recent venită de neurologul Moshe Bar, director al Centrului de Cercetare Multidisciplinară a Brainului de la Universitatea Bar-Ilan și profesor la Harvard Medical School, într-un articol de opinie pentru New York Times. Moshe citează un studiu pe care la condus alături de studentul absolvent Shira Baror, publicat în știrea psihologică din această lună, în care perechea "demonstrează că capacitatea de gândire originală și creativă este afectată în mod vizibil de gânduri stricate, ruminări obsesive și alte forme de" .“

Seria lor de experimente a văzut participanții la o sarcină de asociere gratuită, în timp ce amintirea simultană a unei secvențe de numere. Jumătate dintre participanți au fost rugați să-și amintească șapte cifre, cealaltă jumătate doar două. Ținând cont de acestea, au fost așezați cu cuvinte (cum ar fi "tabelul") și au fost rugați să răspundă rapid cu primul cuvânt care a venit la ei (unii ar putea spune "scaun"). Cei cu șirul de șapte numere înghesuiți în craniu s-au întors cu răspunsuri mai puțin creative, "static comune" ("alb / negru"), în timp ce cele cu două cifre au dat mai multe legături unice ("alb / nor").

"Aceste experimente sugerează că tendința naturală a minții este de a explora și de a favoriza noutatea, dar când este ocupată, ea caută soluția cea mai familiară și cea mai puțin interesantă, " scrie Moshe. Ceea ce pune destul de încurcătură, mințile noastre moderne fiind ocupate ca toaletă de avion după două ore de turbulență.

Viața de zi cu zi ne umple capul cu tot felul de lucruri - fie că memorează conținutul frigiderului, agonizează peste interpretarea eronată imaginată a unui emoji, fie încearcă cu disperare să-și amintească numele persoanei (mulțumesc, Facebook). Apoi, există visare de vis, fantezii și, într-o notă mai compulsivă, stresul și paranoia cu care se confruntă.

"Mutarea unei abilități de a elibera încărcătura în minte, fie prin meditație, fie prin alte practici, poate aduce cu ea o experiență minunată a lumii - și, după cum sugerează studiul nostru, din mintea voastră", sfătuiește Moshe după o săptămână anuală de tăcere la o retragere de meditație.

Pentru o anumită atenție a soiului mai puțin gung-ho, încercați să vă îndreptați atenția asupra respirației, pașilor și frumuseții care vă înconjoară. Ditch a dat Descartes "Cred că, așadar, sunt" pentru pop-mantra de la En Vogue: "Eliberați-vă mintea și restul va urma" (am parcurs un drum lung din 1637). Dați creierului o pauză și lăsați celelalte simțuri să se răcească și să se rotească în strălucirea momentului. Niciodată nu știi ce ar putea să apară într-o minte curată.

Urmăriți Colectivul Hub pe Facebook și Instagram.

Articole Interesante

Iată dovezile că Joel Edgerton deține jocul de covoare roșii

10 modele scandinave uimitoare pe care trebuie să le cunoașteți

Negru Tie Dress Code - seara se poartă ca James Bond

Cel mai bun barbati imbracati de saptamana Feat. Ryan Gosling, John Legend și Ewan McGregor