Oamenii de știință au găsit un medicament pentru a inversa baldness model de sex masculin

Anonim

Deci, există vesti bune și vesti proaste pentru bărbații care se ocupă cu pierderea părului.

Veștile bune? Cercetatorii de la Johns Hopkins Medicine au testat cu succes un compus experimental care inversa pierderea parului, parul gri si inflamatia pielii care este frecvent legata de dietele bogate in grasimi si colesterol ridicat din lumea occidentala.

Pe scurt: Suntem oficial un pas mai aproape de găsirea unui remediu pentru chelie de tip masculin.

Cercetatorii cred ca compusul experimental opreste productia de anumite grasimi numite glicosfingolipide (GSL), principalele componente care alcatuiesc pielea si membranele celulare.

Au fost efectuate studii pe șoareci care au primit o dietă bogată în grăsimi și colesterol. Acest lucru a determinat subiecții să afișeze decolorarea părului, trecând de la negru la gri până la pierderea excesivă a părului și inflamația pielii expuse prin mai multe răni.

Odată ce șoarecii au fost hrăniți compușii, totuși, aceste efecte au fost inversate.

Acum pentru vestea proasta - compusul a fost testat doar pe soareci si cercetatorii spun ca nu exista nici o confirmare ca va functiona in conditii de siguranta pe subiectii umani inca.

Ceea ce provoacă progresul la masă este o cale posibilă de combatere a căderii părului. Subroto Chatterjee, care este profesor de medicină pediatrie și medicină la Universitatea de Medicină Johns Hopkins, explică modul în care acest rezultat poate schimba potențial viața bărbaților.

Constatarile noastre arata ca o dieta de Vest provoaca pierderea parului, albirea parului si inflamatia pielii la soareci, si credem ca un proces similar apare la barbatii care isi pierd parul si experimenteaza albirea parului atunci cand mananca o dieta bogata in grasimi si colesterol ", spune Chatterjee .

Pentru moment, oamenii de stiinta vor continua sa se extinda pe constatarile lor cu privire la compusul cunoscut sub numele de D-PDMP pentru a determina eficacitatea si cantitatea necesara pentru a activa cresterea parului.

Speram ca intr-o zi in viitor acest lucru ar putea insemna o recuperare mai rapida si mai eficienta de la chelie, albirea parului in imbatranirea populatiei si vindecarea ranilor ", spune Chatterjee.

Articole Interesante

Iată dovezile că Joel Edgerton deține jocul de covoare roșii

10 modele scandinave uimitoare pe care trebuie să le cunoașteți

Negru Tie Dress Code - seara se poartă ca James Bond

Cel mai bun barbati imbracati de saptamana Feat. Ryan Gosling, John Legend și Ewan McGregor