Beneficiile secretului mental al exercițiului

Anonim

Indiferent dacă scopul dvs. este de a mări sau de a reduce, avantajele fizice ale exercițiilor fizice regulate sunt nesfârșite. Veți arăta mai bine, veți trăi mai mult, veți avea mai mult sex și mai multă energie, dar cum vă puteți bucura de exercițiul fizic?

Se pare că lovirea sala de gimnastică poate face minuni pentru fitness-ul dvs. mental, precum și vă sculptură un nou șase pachet. Iată câteva modalități de exercițiu care vă pot ajuta în noggin.

Vă ajută să evitați refuzul cognitiv

Aparent, exercițiul vă poate ajuta să generați noi celule creierului, chiar și ca un adult, în special în hipocampus (partea creierului dvs. responsabilă de amintirile pe termen lung și navigația spațială). Și în timp ce hipocampul se micșorează în mod natural, pe măsură ce îmbătrâniți, potențial conducând la demență și declin cognitiv, exercițiul fizic poate majora dimensiunea lui cu până la 2%, deci nu veți uita absolut niciodată maratonul extenuant pe care l-ați făcut la 26 de ani.

Îți îmbunătățește abilitatea de a învăța noi abilități

Pe lângă faptul că învățați cum să vă așezați ca un pro, exercițiul fizic vă va ajuta să învățați noi abilități chiar și după ce ați părăsit sala de sport. Cercetătorii au descoperit că 5 luni de exerciții fizice pot duce la un dispozitiv rupt, dar, de asemenea, crește fluxul de sânge către cortexul cerebral, partea creierului responsabilă de memorie, gânduri și percepții. Maimuțele testate în studiu au prezentat îmbunătățiri semnificative în cât de repede au învățat noi abilități.

Veți rămâne răcit sub presiune

Evitați să vă pierdeți rahatul prin amplificarea rutinei antrenamentului. Când exercițiul, pompați neurotransmițătorii care se simt bine, cunoscuți sub numele de endorfine, în întregul corp. Ca o mare morfină, aceste endorfine produc o "euforie indusă de exercițiu", făcând restul zilei dvs. un pic mai puțin stresant și sporind fericirea voastră. Șeful enervant și prietena furioasă, plecați.

Ajutați să atingeți creativitatea

Indiferent dacă aveți un blocaj al scriitorului sau dacă trebuie doar să curgeți sucurile creative, lovind traseul pentru o plimbare lungă, alergați sau cicluți, puteți crește creativitatea până la două ore după aceea. De fapt, exercitarea în aer liber și a fi la unu cu natura poate suprasolicita inspirația post-antrenament dramatic. După cum susține filosoful și autorul, Henry Thoreau, gândurile lui începură să curgă "în clipa când mi-au început mișcările."

Ajută-ți să scapi de lucrurile rele

Dopamina, o "substanță chimică de recompensă", este eliberată ca răspuns la orice formă de plăcere, de la alimente, la sex, la medicamente și chiar la exerciții fizice. Sesiunile scurte de exerciții fizice pot distrage în mod efectiv dependenții de droguri sau alcool, făcându-i să-și dețină prioritate în pofte (cel puțin pe termen scurt). Un alt beneficiu? Apucând gustările târzii și băutura tind să vă încurce ritmurile circadiane, ducând la un somn destul de rău. Exercitarea vă poate ajuta să reporniți ceasul corpului, așa că veți lovi ușor fânul.

Este timpul să vă reconsiderați calitatea de membru în sala de sport? Am crezut așa.

(prin Thrillist & Huffington Post)

Articole Interesante

Eddie Redmayne vă arată cum să vă rochii casual în Gucci proaspete

Cum să purtați o eșarfă (și să vă uitați la Trés European Doing it)

Blake Griffin Are vară inteligentă ocazională calea cea bună

Tricoul lui John Legend este viitorul călătoriei aeriene