A dormi mai mult te face mai atractiv, constată studiul

Anonim

Întotdeauna am știut că privarea de somn este de ajuns pentru a pune pe oricine într-o dispoziție proastă, dar știați că mai mult somn vă poate face mai atractiv din punct de vedere social?

Cercetătorii de la Universitatea din California, Berkeley, au descoperit că ar trebui să vă dezactivați definitiv ceasul cu alarmă, deoarece: "Persoanele lipsite de somn se simt mai singure și mai puțin incluse să se angajeze cu alții, evitând contactul apropiat în același mod ca și oamenii cu anxietate socială "( Science Daily ).

După cum v-ați aștepta, această "vibrație înstrăinată" face ca oamenii lipsiți de somn să devină mai puțin atrăgători din punct de vedere social față de ceilalți. Ceea ce nu vă puteți aștepta, totuși, este fenomenul de "contagiune socială" care a fost de asemenea găsit. Se pare că chiar și "oamenii bine odihniți" se simt singuri după ce interacționează cu o persoană lipsită de somn.

Cum se corelează acest lucru cu dormitul? Ei bine, inversa este, de asemenea, adevarata: daca veti obtine cateva extra z (atata timp cat nu sunteti o persoana de dimineata temut), turbo-taxati zilele oamenilor pe care ii intalniti.

"Într-o notă pozitivă, doar o noapte de somn bun te face să te simți mai în vârstă și mai încrezător din punct de vedere social și, în plus, să-ți atrag și pe alții".

Constatarile, publicate in revista Nature Communications, sunt primele care arata un ciclu vicios intre pierderea somnului si a deveni social izolate, aruncand o noua lumina asupra epidemiei globale de singuratate.

"Noi, oamenii, suntem o specie socială. Totuși, privarea de somn ne poate transforma în leproși sociali ", a spus autorul principal al studiului, Matthew Walker, profesor la UC Berkeley de psihologie și neurologie.

Asa cum a raportat Science Daily, " Cercetarile creierului de oameni lipsiti de somn (in timp ce au vazut clipuri video ale strainilor care se indreapta catre ei) au demonstrat o puternica activitate de repulsie sociala in retelele neuronale care sunt activate de obicei atunci cand oamenii simt ca spatiul lor personal este invadat.

"Cu cât dormi mai puțin, cu atât vrei să interacționezi mai puțin. La rândul său, alți oameni vă percep ca fiind mai respingători din punct de vedere social, crescând în continuare impactul social de izolare gravă a pierderii de somn "(Walker).

Asta contează, pentru că singurătatea se înrăutățește. Un raport despre linia de salvare arată că dintre cei 3.100 de australieni intervievați, 60% au raportat că "se simt deseori singuratici", în timp ce 82, 5% credeau că singurătatea crește. Avand in vedere faptul ca singuratatea a crescut riscul de mortalitate cu mai mult de 45%, "poate nu este o coincidenta faptul ca ultimele decenii au inregistrat o crestere accentuata a singuratatei si o scadere la fel de dramatica a duratei somnului" ( Science Daily ) .

Articole Interesante

Nina Agdal & Hailey Clauson pentru costume de baie pentru plajă

Cel mai bun barbati imbracati de saptamana Feat. Zachary Quinto, Orlando Bloom și Edgar Ramirez

Tried & Tested, Acestea sunt cele mai bune barbati, parfumuri si parfumuri

Land Rover Release Defender Serbarea serbării