Ce stres face corpul tau, conform unui antrenor de performanta

Anonim

Răspunsul la zbor sau luptă este un răspuns automat la stres pe care oamenii trebuie să îl faciliteze supraviețuirea.

În timpurile străvechi, strămoșii noștri au solicitat acest răspuns în cazul în care s-au aflat că sunt urmăriți de un leu sau de un tigru.

În societatea de astăzi nu mai trebuie să fugim de tigrii în sălbăticie, dar fiziologic același răspuns la stres poate fi declanșat din situații de zi cu zi, cum ar fi orele lungi de lucru, respectarea termenelor limită, revizuirea performanțelor, antrenamentele, mâncarea sau chiar furia rutieră.

Ce se întâmplă când ne stresăm

Când suntem stresați, glandele suprarenale secretă cortizolul.

În anumite situații, aceasta este o necesitate, peste producția de cortizol pentru perioade lungi de timp, poate fi în detrimentul sănătății și bunăstării individului și poate duce la creșterea în greutate sau incapacitatea de a pierde în greutate, îmbătrânirea precoce și funcția imună slabă.

Vestea bună, există o serie de strategii pe care le puteți utiliza pentru a vă ajuta să reduceți sau să vă mențineți nivelul scăzut al cortizolului.

Hrănește-ți corpul cu o dietă echilibrată

Ce arata o dieta echilibrata? Este bogat în legume, proteine ​​slabe, boabe cu eliberare lentă și grăsimi sănătoase.

De asemenea, trebuie să conțină alimente bogate în fibre, care vă ajută să vă administrați nivelurile de zahăr și să vă mențineți echilibrul hormonilor.

Ar trebui să reduceți aportul de ingrediente artificiale, inclusiv băuturi îndulcite și alimente bogate în zahăr rafinat (gândiți-vă la lollies, prăjituri și biscuiți, pentru început), care vor avea un impact negativ asupra nivelurilor de insulină și cortizol.

Adunarea potrivită pentru ieșire

Dacă sunteți activ, intenționați să aveți majoritatea carbohidraților înainte și după sesiunea de antrenament pentru a vă asigura că furnizați organismului dvs. ceea ce este necesar înainte de a efectua și de a vă recupera.

În loc să consumați alimente pe bază de carbohidrați pe parcursul zilei, încercați să obțineți mici cantități regulate de carbohidrați cu eliberare lentă, deoarece acestea sunt benefice pentru gestionarea nivelurilor de zahăr din sânge.

Carbohidrații de bună calitate pot juca un rol important în călătoria dvs. de scădere în greutate, dar trebuie să executați distribuția corectă a acestora.

Nu trageți prea mult

Există cu siguranță un astfel de lucru, cum ar fi suprasolicitarea. În timp ce ar trebui să vă mișcați corpul într-un fel în fiecare zi, este important să vă variați rutina de antrenament și să permiteți
corpul tău să se odihnească.

Fiecare persoană va avea un prag individual pentru ceea ce constituie suprasolicitare, deci este o chestiune de a asculta corpul și de a-ți evalua propriile rezultate și nivelurile de energie.

Prea multă exercițiu poate duce la răniri, epuizare și dezechilibru hormonal.

Luați în considerare utilizarea de plante medicinale pentru ajutor

În ultima vreme, a existat un interes pentru un ingredient nou numit Bluenesse, care este un extract de balsam de lamaie (Melissa officinalis).

Studiile preliminare au arătat că Bluenesse poate contribui la asigurarea unor efecte fiziologice benefice pentru sănătatea mintală, având în același timp efecte de calmare și îmbunătățire a alertării.

Somn ușor

Atunci când organismul nu este supus stresului, nivelurile de cortizol cresc în mod natural după trezire și se reduc noaptea.

Atunci când corpul este sub stres, nivelurile de cortizol pot fi scăzute în timpul zilei și ridicate pe timp de noapte. Găsirea modalităților de oprire, relaxare și igienă bună a somnului este esențială pentru un somn bun.

Obținerea unui somn adecvat și reglarea ciclului somnului este o strategie importantă în gestionarea nivelurilor de cortizol

Jessica Spendlove este un Dietetician de performanță de la Colectivul de Sănătate și Performanță, care în prezent îi sfătuiește pe atleții GWS Giants, Cronulla Sharks și Giants Netball

Articole Interesante

Eddie Redmayne vă arată cum să vă rochii casual în Gucci proaspete

Cum să purtați o eșarfă (și să vă uitați la Trés European Doing it)

Blake Griffin Are vară inteligentă ocazională calea cea bună

Tricoul lui John Legend este viitorul călătoriei aeriene