De ce cumpărarea vinului este mai bună decât investiția în artă

Anonim

Ai depus vreodată un salariu de o lună pe o masă de poker? Dacă nu (și este probabil cel mai bine nu ai), imaginați-vă cum este să vă bazați pe flipul unui card pentru a vă decide soarta. Stresantă, nu?

Din fericire pentru tine, investind în vin australian nu trebuie să fie așa. De fapt, dacă urmați sfatul artistului din Sydney, Luke Storrier, poate fi o experiență la fel de plăcută ca și investiția în artă.

Am coborât sculptorul renumit, care și-a dezvoltat propriul stil unic de peste 10 ani (care a lucrat cu mărci precum Absolut, Hermes și M & C Saatchi), pentru a obține un nivel scăzut al scenelor de artă și vinuri australiene.

Dar mai întâi: o introducere. Atunci când nu se inspiră din stradă, Luke Storrier poate fi găsit cu idei de izolare și singurătate, colectând materiale naturale din împrejurimile sale și lăsându-i să-și informeze lucrarea.

Rezultatul? Peisaje fără viață, injectate cu mișcări maiestuoase. Storrier îi place, de asemenea, să experimenteze noțiunile de zbor și flux, amestecate cu un sentiment ferm de greutate, inspirându-se din formele pe care le oferă natura, cum ar fi pene, oase, roci și murdărie.

Stilul său de semnătură și-a aterizat lucrările în mai multe ediții ale revistei Inside Out și expuse la petrecerea de lansare Edit Studios. Interesul a crescut? Sapa.

În primul rând, Luke asemăna aromele naturale ale vinurilor de la baza Austraila cu sculpturile sale inspirate din punct de vedere organic. "La fel ca și în artă, fiecare artist este un individ care îmbătrânește mediul înconjurător, reinterpretând în cele din urmă experiența pe care o au pentru alții." În același fel, el a explicat: "Vinificatorii și strugurii sunt asemănători; vin la masă cu propriile calități unice și o injectează în culoarea, adâncimea și gustul vinului finit ".

"Talentul vinificatorului constă în valorificarea potențialului aromei naturale a strugurilor, echilibrând perfect puterea fructelor intense cu eleganța taninelor fine pentru a crea vinuri care sunt cea mai bună exprimare posibilă a fiecărei vintage".

Luați St Hugo Coonawarra Cabernet Sauvignon și St Hugo Barossa Cabernet Sauvignon, a spus: "Regiunile sunt în aceeași stare, dar aceeași vintage și același soi vă va oferi două vinuri complet diferite. Coonawarra Cabernet Sauvignon are un eucalipt intens și un nas de menta, în cazul în care Barossa Cabernet prezintă un mult mai sărat condiment și nas de fructe de padure. "

În ceea ce privește asemănările dintre investirea în artă și investirea în vin, Luke a spus: "Există cu siguranță asemănări, dar în cele din urmă este vorba despre gustul personal. Cel mai important factor care trebuie luat în considerare este "găsirea unei conexiuni personale cu tine care să conducă bucuria". De asemenea, merită remarcat faptul că "în timp ce o mulțime de artă este făcută pentru a rezista generațiilor, nu fiecare vin este făcut în pivniță. cu siguranta merita sa te educi pe cat timp este ideal pentru fiecare vin si fiecare vintage. "

"Colectarea și investirea sunt lucruri foarte diferite - dacă colectați doar pentru investiții, puteți găsi alte căi - dar dacă doriți să investiți în cultură, atunci vinul și arta sunt foarte asemănătoare".

Ar fi posibil ca investițiile în artă să fie mai profitabile decât să investim în vin? Raspunsul sau: "De ce nu investeste in ambele! Nu este nimic de a privi la artă în timp ce savurați un vin de sticlă. Pentru mine este vorba de a investi în propria dvs. bucurie; fără a lua o decizie bazată pe ceea ce va fi o achiziție profitabilă. "

"N-aș sugera nimănui să achiziționeze o lucrare de artă pe care să nu o iubească, așa cum nu ar trebui să deschizi niciodată o sticlă de vin pe care să nu-l facă să bea".

"Investiția este de a face decizia corectă pentru dvs. și de a alege lucruri pentru dumneavoastră care să arate măiestria și calitatea", a continuat el. "Pentru mine, valoarea se află în povestea producătorului și exprimarea tangibilă a modului în care produsul a fost creat".

Pentru a explora în continuare asemănările dintre vin și artă, l-am întrebat pe Luke să compare experiența senzuală a unei sticle bune de roșu în comparație cu o piesă de artă bine pregătită. "Ca sculptor, limbajul meu vizual pentru a-mi inspira publicul este culoarea, lumina, forma și greutatea. În funcție de ceea ce încercați să transmiteți cu o anumită piesă, se utilizează părțile acelei limbi vizuale pentru a le transfera spectatorului. "

"Ca și în cazul unei combinații de producători viticultori și vinificatori, ei își folosesc cunoștințele și înțelegerea științei și grijii vinului pentru a transmite diferite note de gust, arome și mirosuri. Ambele (artistul și vinificatorul) folosesc simțurile pe care le au la dispoziție pentru a crea conexiune. "

De aceea, medii diferite pot încuraja sentimente diferite față de artă și vin, subliniază el. "Consumul de vin la masa de bucătărie este o experiență foarte diferită de a bea același vin la casa St Hugo din Valea Barossa. Ca și cum te-ai uita la artă sau sculptură într-o galerie, în loc să-l vezi unde își va petrece restul timpului în casa ta.

Caracteristică imagine de credit: Nikki Phillips

Articole Interesante

35+ Idei și Inspirații uimitoare de cameră de luat masa

Ediția Designer imprimă prin lista neagră

Michael B. Jordan dovedește că poți să te relaxezi de atletism la cină

Gunmaker Olanda și Olanda ajută la construirea celui mai scump Rover Range ever